Pečená krkovička na cesnaku

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 4. marca 2011
Pečená krkovička na cesnaku
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

720 g
400 g
200 g
60 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v rúre pri teplote 160 °C do mäkka s cibuľou nakrájanou na hrubé plátky. Ku koncu pečenia pridáme cesnak.

  2. 2

    Deň vopred namočené krúpy uvaríme domäkka. Uvarené potom premiešame s výpekom z mäsa spolu s upečenou cibuľou a čerstvým listovým špenátom.

  3. 3

    Náš tip: Najväčšie krúpy treba pred prípravou namočiť do studenej vody a potom variť pol hodiny, bez namočenia trvá varenie asi jednu hodinu.

Diskusia k receptu

dedos
Môže to byť perfektné, lebo krkovičku aj krupy veľmi ľubim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia