Pečená krkovička na cesnaku
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 4. marca 2011
šéfkuchár spoločnosti Metro, 4. marca 2011
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v rúre pri teplote 160 °C do mäkka s cibuľou nakrájanou na hrubé plátky. Ku koncu pečenia pridáme cesnak.
- 2
Deň vopred namočené krúpy uvaríme domäkka. Uvarené potom premiešame s výpekom z mäsa spolu s upečenou cibuľou a čerstvým listovým špenátom.
- 3
Náš tip: Najväčšie krúpy treba pred prípravou namočiť do studenej vody a potom variť pol hodiny, bez namočenia trvá varenie asi jednu hodinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu