Foto: matavarecha
Je to obdoba sviečkovej ale oveľa, oveľa diétnejšej alebo keď deti nechcú jesť mrkvu :-)))))
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Na doštičku si nahrubo namelieme čierne prípadne farebné korenie a pridáme trošku soli. Mäso v celku dobre vyváľame v korení a sprudka opečieme zo všetkých strán. Do tlakového hrnca pridáme očistenú na veľké kúsky pokrájanú mrkvu, cibuľu a jabĺčko. Zalejeme vodou asi 5 dcl, pridáme bobkový list, trošku soli a dusíme 40-45 min. kto nemá kuchtu dlhšie, kým nie je mäsko mäkké. Potom omáčku precedíme a prepasírujeme v sitku. Ak treba zahustíme troškou solamylom. Mäso nakrájame a dáme do omáčky. Podávame s ryžou a zeleninkou ( brokolicou) na masle.
- 2
nahrubo zomleté korenie so soľou
- 3
mäso dobre vyváľame v korení
- 4
sprudka opečieme zo všetkých strán
- 5
pridáme zeleninu a jablko
- 6
zalejeme 5 dcl vody a pridáme soľ a bobkový list
- 7
po 45 min keď je mäso mäkké omáčku precedíme
- 8
a prepasírujeme
- 9
hotovú prípadne zahustíme solamylom a pridáme nakrájané mäso
- 10
Podávame s ryžou a zeleninkou ( brokolicou) na masle
- 2
Diskusia k receptu