Záhorácky smotanový guláš fotorecept
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 2. marca 2011
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 2. marca 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté pliecko nakrájame na rovnomerné kocky (4 – 5 na porciu). Huby prepláchneme a namočíme do vody na tri hodiny.
- 2
Na 2/3 tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, zaprášime paprikou, necháme speniť a pridáme 0,05 l vody, aby paprika nezhorkla. Pridáme mäso, korenie, restujeme, keď sa uzavrie, vlejeme nálev spolu s namočenými hubami.
- 3
Keď je mäso z 2/3 hotové, pridáme nakrájanú kapustu, cukor, ocot a dusíme do polomäkka. Na ostatnom tuku opražíme preosiatu múku a rozmiešame v smotane. Pridáme do hrnca a dochutíme. Podávame so žemľovou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu