Foto: miloss2
Toto jedlo robievam na slávnostné príležitosti,nemám ho ešte nafotený,ale keď ho budem robiť,tak nafotím a fotky doložím.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 140 °C
na 140 °C
Suroviny
4 ks, celé |
|
400 g |
|
2 ks |
|
200 g, čerstvé |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 pl |
|
300 g |
|
1 dl |
|
1/2 KL |
|
štipku |
|
2 KL, zelená |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná vykostíme,len vrchnú časť , zbavíme kože(nemusíme).Pripravíme si kapsy na plnenie.
- 2
Nakrájame žemle na kocky a na sucho ich opečieme na panvici.Pridáme nakrájané šampiňony,mlieko,vajce a polovicu slaninky opečenej na cibuli.Potom pridáme soľ,korenie,tymian a petržlenovú vňať.
- 3
Stehná naplníme plnkou,zatočíme do oravskej slaniny a zabalíme do alobalu.Pečieme v trúbe 3/4 hodiny.
- 4
Brusnicový kompot prevaríme s červeným vínom,aby vznikla omáčka.
- 5
Opečené stehná polejeme omáčkou a ako prílohu podávame zemiaky na kocky,opečené na troche cibule.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu