Kurča na grécky spôsob

docent23 - fotkadocent23, 3. marca 2011
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

  s kožou (stehná)
 /celé alebo krájané/




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia (stehná) okoreniť a osoliť, na panvicu dať olivový olej, maslo, rýchlo opiecť kuracie prsia, vybrať ich a odložiť do tepla.

  2. 2

    Do oleja pridať postupne cibuľu, papriku, cesnak, po chvíli paradajky, opečené prsia (stehná), 2-3 dcl bieleho vína, osoliť, pridať oregano, trochu bujónu (alebo vody) a povariť 40 minút.

  3. 3

    pridať šampiňóny, olivy a variť ďalších 20 minút, vypnúť , vybrať kuracie prsia (stehná), do omáčky vmiešať 2 dcl bieleho jogurtu,

  4. 4

    Podávať so zemiakmi, alebo chlebom.

Diskusia k receptu

kimika
No tak podľa popisu toto jedlo nemá chybu, milujem jedlá so stredomorským závanom. Keby bolo foto rozplyniem sa blahom :). Lebo u mňa aj oči jedia :). Každopádne ukladám do KK.
jatanika
tiež sa mi to pozdáva... len škoda, že nie je foto... nech sa dá predstaviť pomer surovín, výsledná hustota a pod. ... asi sa myslia 4 porcie mäsa....?
marienka44
@Docent23 ,nenapisal si, ci treba prsia alebo stehna zbavit koze alebo nie. Ja aj ked vysmazam kuracie stehna v trojobale, kozu stahujem, naco zatazovat zaludok s nestravitelnymi castami.
lachim
Páči sa mi to. Dnes vyskúšam stehienka a keď to bude mňam, podelím sa s vami.
julianna1
veru, tiez som si to pridala do KK...vyzera to vynikajuco. Mnam! Neviem, ci to uz aj zajtra neskusim..:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia