Mexická fazuľa

darya - bez fotkydarya, 3. marca 2011

Vzniklo z nedeľnej nudy :o)

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

koreniny:
3 ks, menšia
1 ks, veľká
1 hlava
1
500 g
3 ks, väčšie
2 ks,dužinaté červené
1 konzerva
500 ml
500 ml
 podľa chuti, ale nie je podmienkou




Postup

  1. 1

    Na olivový olej na panvici dáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a klobásu (môžeme aj bez klobásy) spolu s nakrájanými strúčikmi cesnaku a posekanou feferónkou.

  2. 2

    Keď bude cibuľa priesvitná, na panvicu dáme na kocky pokrájanú mrkvu, pokvapkáme sójovou omáčkou a opekáme, kým mrkva nepustí šťavu a mierne nezmäkne.

  3. 3

    Teraz pridáme na kocôčky pokrájanú červenú papriku a z ľahka opečieme. Pridáme koreniny a zamiešame.

  4. 4

    Zalejeme pol litrom rajčinovej šťavy a necháme prevrieť. Ak sa nám zmes zdá hustá, môžeme pridať 2-3 stredné žufanky vývaru.

  5. 5

    Necháme zovrieť a podusíme asi 10-15 minút, aby všetky zeleniny zmäkli, ale nie rozvarili.

  6. 6

    Neskôr pridáme uvarenú fazuľu spolu s konzervovanou kukuricou (je možné, že fazuľa s kukuricou zmes viac zahustia, tu odporúčame pridať celý zvyšok vývaru), znovu necháme prevrieť, aby sa vyrovnali teploty. Podusíme 5 minút a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Darya, bez tej klobásy to môže byť taká vegetariánska alebo racio - verzia, ale nie zlá. Mleté mäso nedávaš ?
Vidím, že si nová,dúfam, že nájdeš zaľúbenie tu ( na Vareche), a zostaneš verná, ak sa " rozhliadneš", uvidíš, že sa to oplatí, nájdeš tu viac ako len recepty. A vítaj v " našej rodine"!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia