Vzniklo z nedeľnej nudy :o)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
|
|
|
|
koreniny: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 ks, menšia |
|
1 ks, veľká |
|
1 hlava |
|
1 |
|
500 g |
|
3 ks, väčšie |
|
2 ks,dužinaté červené |
|
1 konzerva |
|
500 ml |
|
500 ml |
|
podľa chuti, ale nie je podmienkou |
|
Postup
-
1
Na olivový olej na panvici dáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a klobásu (môžeme aj bez klobásy) spolu s nakrájanými strúčikmi cesnaku a posekanou feferónkou.
- 2
Keď bude cibuľa priesvitná, na panvicu dáme na kocky pokrájanú mrkvu, pokvapkáme sójovou omáčkou a opekáme, kým mrkva nepustí šťavu a mierne nezmäkne.
- 3
Teraz pridáme na kocôčky pokrájanú červenú papriku a z ľahka opečieme. Pridáme koreniny a zamiešame.
- 4
Zalejeme pol litrom rajčinovej šťavy a necháme prevrieť. Ak sa nám zmes zdá hustá, môžeme pridať 2-3 stredné žufanky vývaru.
- 5
Necháme zovrieť a podusíme asi 10-15 minút, aby všetky zeleniny zmäkli, ale nie rozvarili.
- 6
Neskôr pridáme uvarenú fazuľu spolu s konzervovanou kukuricou (je možné, že fazuľa s kukuricou zmes viac zahustia, tu odporúčame pridať celý zvyšok vývaru), znovu necháme prevrieť, aby sa vyrovnali teploty. Podusíme 5 minút a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vidím, že si nová,dúfam, že nájdeš zaľúbenie tu ( na Vareche), a zostaneš verná, ak sa " rozhliadneš", uvidíš, že sa to oplatí, nájdeš tu viac ako len recepty. A vítaj v " našej rodine"!