
Králik vo vínovej omáčke
Králičie mäso v kombinácii s výborným slovenským bielym vínom je aromatické a je to skutočná lahôdka pre...

Šunkafleky
Spomínam si, že keď ich robila moja mama, namiesto šunky dávala pokrájanú diétnu salámu.

Šalát zo špaldových krúp s vajíčkom a grilovaným syrom
Špaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu....

Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny...

Pečený karfiol v paprikovej kruste
Karfiol je vďačnou zeleninou na všetky spôsoby, nie iba vyprážaný. Skúste ho niekedy pripraviť takto,...

Pohánkový nákyp s jablkami
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...

Zapekané papriky s mletým morčacím mäsom, ryžou a medvedím cesnakom
Plnené papriky sú klasikou, no v tejto verzii s mletým morčacím mäsom, ryžou SOS Classic a medvedím cesnakom získavajú sviežu jarnú chuť....

Fantastický granadír s pancettou
Ja zásadne varím všetko oddelene. Pancettu narežeme na kocky a opražíme na troche bravčovej masti...

Gözleme plnené medvedím cesnakom a syrom
Toto turecké múčne jedlo sa dá plniť rôznymi plnkami....

Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

Hovädzie špikované so slaninou
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

Palacinky plnené jablkovou náplňou
Príprava týchto palaciniek je troška dlhšia, ale výsledok stojí za to.

Fazuľka s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak sa dá použiť aj inak ako na pesto, omáčku a pod....

Šalát z červenej ryže s kuracími špízmi
Šalát môžete podávať teplý aj studený, vďaka čomu je ideálny aj ako ľahký obed do práce....

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Cestoviny s detskou krupičkou
Krupicovú kašu pozná každý. Nezabudnuteľné jedlo nášho detstva....

Baklažánové lasagne
Baklažán nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Budeme potrebovať 2-3 baklažány, závisí od veľkosti....

Dusená kapusta s ryžou
Toto jednoduché a chutné jedlo kombinuje jemnú dusenú kapustu s ryžou SOS Long, ktorá skvele absorbuje chute....

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.

Kuskus s kukuricou a hráškom
Jedlá z kuskusu sú veľmi rýchlo hotové. Ak niet času alebo nie je nič poruke, ...

Rump steak ako ho mám rád ja
Rump steak si necháme zohriať na izbovú teplotu. Okorením ho a polejem troškou oleja. Necháme...

Zapekaná bravčová panenka v slaninke
Vynikajúci a pokojne aj slávnostný obed z bravčovej panenky obalenej v slanine....

Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....

Prívarok z medvedieho cesnaku
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo pre celú rodinku....

Brokolicovo-hubový nákyp
Niekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie...

Zapečené kuracie prsia
Poď si so mnou pripraviť recept, ktorý si určite ešte nevyskúšal/a ;-)

Rizoto s medvedím cesnakom
Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

Zapekaná cuketa s tuniakom
Cuketa sa zapeká ako lodička alebo plátky asi na milión spôsobov a veľa z nich často robievam, lebo cuketu máme veľmi radi....

Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla....

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......

Bravčová panenka pošírovaná v červenom víne
Tento recept som už veeeľmi dávno nerobila napriek tomu, že je výborný a až dnes mi tak prišiel na chuť....