Rizoto pre labužníkov

tetrisss - fotkatetrisss, 28. februára 2011
Rizoto pre labužníkov
Foto: tetrisss

Rizoto som obyčajne varila len z nedostatku inšpirácie,ale odkedy som videla pripravu rizota talianskym kuchárom, je to pre mňa a mojich milých lahôdka a Zobraziť celý popisRizoto som obyčajne varila len z nedostatku inšpirácie,ale odkedy som videla pripravu rizota talianskym kuchárom, je to pre mňa a mojich milých lahôdka a keďže som ho dnes robila, tak sa s receptom podelím.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 dl
1 stehno
2 stredne veľké
1 ks
1 ks, - biela časť
1 dl, mrazený
2 dl, mrazené
2 dl
  podľa potreby
2 lyžice
 sušená
 strúhaný

Online leták

Postup

  1. 1

    Čo treba očistíme, mäso vykostíme a všetko nakrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    Na olej dáme pražiť cibuľu, po chvíli pór, potom kuracie mäso, mrkvu a poriadne to poopekáme, najlepšie sa mi to robí na riade s hrubým dnom,lebo sa to tak nepripaľuje. Keď je mäso zatiahnuté, čiže biele, pridáme huby, ryžu a oprážame stále. Okoreníme čiernym mletým korením, vegetou a posolíme podľa chuti.

  3. 3

    Podľa potreby podlievame zmes bielym vínom a miešame a miešame, nemáme čas medzitým pozerať Tisíc a jednu noc, ale venujeme sa práci. Približne na 4x to víno tam prilievame, len tak, aby sme mali takú kašu. Po minutí sa vína pokračujeme vodou, zase len tak po troche.

  4. 4

    Keď nás už bolí ruka a nervy máme nadranc, tak prisypeme pažítku a nasekanú cibuľku a je to hotové, výsledná konzistencia má byť krémovitá, ale nie mokrá. Posypeme syrom.

Diskusia k receptu

bzuky
Prepáč ale toto by som nenazval talianskym rizotom pre labužníkov to by sme ich asi urazili
aja1616
@Tetrisss , verím že toto rizoto je lahôdka, vyzerá mňam... Už som videla pripravovať takýmto spôsobom ryžu, ale ja by som to s tými nervami nevydržala. Obdivujem Tvoju trpezlivosť...
tetrisss
No bzuky, nehnevaj sa , ale lepsie citaj, ja som nikdy netvrdila, ze je to talianske rizoto, v Italii som nikdy nebola a na toto rizoto som pouzila iba postup, ktory som videla pri talianskom kucharovi.
evanaaa
Ano, Tetrisss, varil to Talian na Prime vo svojej relácii, občas pozerám, aj toto som videla a ešte aj niekde inde v TV. Vodu pridával po žufankách a miešal.
bzuky
Vodu neprilieval ale vývar a talian by nikdy nepoužil eidam
alexdidi
Tvoje rizoto bolo určite výborné, ja sa však pripájam k @bzuky , použila by som vývar a parmezán alebo grana padano....
julica
A mne si vymazala komentar, kde radim pridat kocku masla na záver?? to nemyslíš vážne :)
enss
Tetrisss, Tvoje rizoto je určite výborné aj bez masla, bez vývaru a bez pravého talianskeho syra. Nechávam sa inšpirovať a hneď sa priznám, že namiesto eidemu použijem nízkotučný syr boryna a víno tiež pravdepodobne nepoužijem.
tetrisss
Julica ja sa ti hlboko ospravedlnujem, ale to nebolo naschval a uz som to potom nemohla vziat spat, sorry :)
tetrisss
Inak, naozaj je to na kazdom, co do neho da, je to skor o tom postupe, ma to potom celkom inu chut.
miskalka1
Takže práve som ho dovarila :) trošku som sa toho bála lebo som ešte nerobila rizoto štýlom ryža a mesko spolu. Ale podarilo sa, je skvelé :)
pepan
Rizoto bolo celkom dobre, zjemnil som ho maslom a nedal som eidam, ale parmezan, aby to bolo naozaj labuznicke :) Len to vino mi tam nechutilo, radšej som ho mal vypit extra
tetrisss
Zalezi aj od vina, nemalo by byt kysle, takze nejake polosladke, ale myslim, ze vyvar by bol tak isto dobry i ked ja vino v jedlach velmi nemusim a tu mi chuti.