Foto: petravoska
Tento recept som sa naučila od svojej svokry a patrí medzi najobľúbenejšie jedlá môjho manžela. Detičkám chutí veľmi ( z vlastných skúseností) a pritom Zobraziť celý popisTento recept som sa naučila od svojej svokry a patrí medzi najobľúbenejšie jedlá môjho manžela. Detičkám chutí veľmi ( z vlastných skúseností) a pritom nie je vôbec náročný na prípravu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Karfiol si rozoberieme na ružičky a oblanšírujeme (5-7 min.) ho. Necháme chvíľu vychladnúť. Pripravíme si pekáč, na ktorého dno nalejeme trošku oleja. Keď karfiol vychladne ružičky rozoberieme na drobno a ukladáme do pekáča.
- 2
Do mlieka pridáme vajcia, soľ a vegetu (kurkuma vo vegete pridá jedlu krásnu žltkastú farbu). Poriadne rozmiešame, aby sa mlieko a vajcia prepojili. Nalejeme na karfiol a dáme zapiecť. Je vhodné istý čas piecť zakryté (ostane šťavnatejší), kým zmes vajec a mlieka struhne a potom dopiecť odkryté. Ale dá sa to piecť aj celý čas odkryté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu