Foto: dorisa
Francúzske zemiaky robím od istého času zo surových zemiakov, a môžem povedať,že mi lepšie chutia, ako z uvarených v šupke. Tu je môj Zobraziť celý popisFrancúzske zemiaky robím od istého času zo surových zemiakov, a môžem povedať,že mi lepšie chutia, ako z uvarených v šupke. Tu je môj recept.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1000 g |
|
200 g, , slaninka, udené mäso-podla výberu |
|
2 ks, uvarené |
|
1 ks |
|
4 ks,(struhaný) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny.
-
2
Uvarila som si 2 vajcia natvrdo.
-
3
Očistila som si zemiaky a nakrájala na plátky.
-
4
Nakrájala som si slaninku a klobásku.
-
5
Potom som si olejom vymazala zapekaciu misu.
-
6
Na spodok som rozložila polovicu zo zemiakov. Osolila som ich(mierne).
-
7
Na zemiaky som navrstvila zmes slaniny a klobásy a pokrájané vajíčka.
-
8
Tiež som pridala na plátky nakrájanú cibuľu.....
-
9
....a plátkový syr(ktorý mi ostal z chlebíčkov)Inokedy dávam postrúhaný tvrdý syr.
-
10
Nakoniec všetko zakryjem druhou polovicou zemiakov. Trocha som to posolila a okorenila.
-
11
Kyslú smotanu som zmiešala s rozšľahaným vajcom a všetko som ňou zaliala.
-
12
Dala som do rúry piecť na 200 stupňov, najprv prikryté a potom odokryté. Treba dlhšie zapekať,nakoľko sú zemiaky surové.
-
13
Keď je jedlo urobené, môžeme servírovať. Mne najlepšie chutí so zaváranou cviklou, alebo uhorkami. Priateľ si dal k tom zavárané kuriatka.
Verim vsak,ze je to dobre.
Ďakujem za komentár.