Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou fotorecept
Foto: tornadolue
Nový wok si pýtal presne tento recept z tofufortwo.net.
porcie
Suroviny
500 g |
|
|
|
Marináda: | |
2 KL |
|
2 strúčiky |
|
1 PL, strúhaný čerstvý |
|
1,5 PL |
|
0,5 PL |
|
5 PL |
|
Zelenina: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 hrnček |
|
Omáčka: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Najskôr si namarinujeme tofu. Tofu rozkrájame na plátky hrubé asi 1 cm, zabalíme do kuchynskej utierky a jemne z neho vytlačíme tekutinu.
-
2
Potom tofu nakrájame na kúsky, aké sa nám páčia. Zmiešame všetky suroviny na marinádu, zalejeme ňou tofu, premiešame a na 3 hodiny odložíme do chladničky. Zmes piatich korení je čínska zmes sečuánskeho korenia, feniklu, badiánu, škorice a klinčekov. Ryžový ocot som nemala, tak som šupla do marinády môj obľúbený umeocot.
-
3
Pripravíme si zeleninu. Nakrájame si mrkvu, papriku, cibuľu (tú na mesiačiky). Brokolicu rozoberieme a blanšírujeme.
-
4
Rozpálime si olej vo woku a opečieme tofu. Vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.
-
5
Potom opečieme zeleninu. Najskôr hodíme do woku cibuľu, po niekoľkých minútach mrkvu. Po ďalších dvoch minútkach môžeme pridať brokolicu a papriku.
-
6
Keď je zelenina opražená pridáme omáčku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií potrebných na prípravu omáčky. Ja som použila sójovú omáčku Shoyu (rovnakú aj na marinádu).
-
7
Omáčku nalejeme do woku, zmiešame so zeleninou a po 15 sekundách vypneme. Nakoniec pridáme opečené tofu.
-
8
Jedlo je príjemne pikantné a veľmi nám chutilo s hnedou ryžou.
Inak ja som to poplietla a kúpila som kayenské korenie namiesto sečuánskeho, ale aj tak to bolo výborné