Rebierko z diviaka na cesnaku

peter64 - fotkapeter64, 2. marca 2011

ďalší recept z diviny ale nielen z diviny môžu byť aj bravčové rebierka.

Suroviny

800-1000 g, alebo bravčové
100 g
30 g
0,1 l
30 g




Postup

  1. 1

    Rebierko z diviaka umyjeme a po odseknutí kosti nasekáme na porcie.Rebierko naklepeme,osolíme okoreníme a natrieme rozotretým cesnakom,necháme odležať 24 hodín v chlade.Potom rebierko pečieme na rozpálenom oleji.Po upečení dáme na panvicu maslo,zaprašíme hladkou múkou,zalejeme vodou a šťavu necháme prejsť varom,potom precedíme na upečené rebierko a spolu dusíme 30 minút.Podávame s rôznymi druhmi zemiakov a prívarkov.

Diskusia k receptu

marienka44
vPeter64 , mne sa zdá, ze to má byť karé a nie rebierka. Rebierka sa nedajú naklepať. :-)
remcula
@marienka44 , rebierka, po našem žebírka jsou i kotlety-karé. Karé je kotleta vcelku, žebírka jsou kotlety z kostí. Tedy, aspoň u nás.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia