Domáce bravčové fašírky fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 3. marca 2011

Domáca pochúťka z bravčového karé.

7
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Suroviny potrebné na prípravu chutných fašírok.

    Domáce bravčové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčové karé si nakrájame, umyjeme a pomelieme.

    Domáce bravčové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ochutíme, pridáme vajíčka a postrúhaný syr.

    Domáce bravčové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko dobre spolu premiešame a vytvoríme hustú hmotu.

    Domáce bravčové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme ju chvíľu postáť a medzi tým si pripravíme suroviny na trojobal.

    Domáce bravčové fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď nám mäsko chvíľu postojí, tak si z neho vytvarujeme malé fašírky.

    Domáce bravčové fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obalíme v trojobale.

    Domáce bravčové fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A môžeme vyprážať.

    Domáce bravčové fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť:)

    Domáce bravčové fašírky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

alexdidi
@zuzickaaa1 , ja mám tento recept už aspoň 30 rokov, ale z pliecka, ináč to isté, ale zo skúseností, lepšie je pripraviť si hmotu deň vopred, omnoho lepšie sa s ňou pracuje.Ja to mám pod názvom Syrové rezne a sú naozaj výborné, doporučujem....dávno som nerobila, ďakujem za pripomenutie...
evanaaa
Aj ja si myslím,nebolo by lepšie pliecko, nie je ani také suchšie ako karé.?Ale s tým syrom sa mi to vidí celkom fajn.
baculata
My to voláme mletý rezen, pekne si navarila, tiež si ma motivovala, je to chutný obed. Karé by som tiež nedala, ale vidím podla mojich dospelých detí, že Vy mladsia generácia nemáte radi prerastené maso ani v skrytej podobe.
gittka
aj ja ich mám ako mleté rezne a sú výborné,šťavnaté...proste mňamka
tefalka
taká škoda na fašírky použiť také mäso ...!!!!
dorisa
Tak vidím, že už si sa zapojila do súťaže. Pekný receptík.
jarunka
Hned ako som videla to pekne masko som so pomyslela, ze to je skoda ho mliet. Syr struham na hrubsie a robievam to aj mleteho moracieho masa. Inac velmi dobre jedlo. Opekame to aj vonku ako hamburgery.
zuzickaaa1
:) odmalicka nemam rada mastne maso, preto vzdy na fasirky pouzivam kare.. presne ako povedala baculata..velmi nam chutia:)
3stan
zaujímavé a nie su potom tuhé ked je to čisté mäso ? nejedla som ešte k faširke ako prílohu ryžu tak neviem ako to chutí či to nieje suché k tomu ? tiež robievam aspon z trošku mastenjšieho mäska, no vyskušam niekedy .
piczur
jejda, práve mám aj ja zarobené mäsko na fašírky, dnes ideme papať
zuzickaaa1
@3stan u nas sa odjakziva robili fasirky z kare a s ryzou alebo so zemiakovou kasou. Das si k tomu kompot, kysle uhorky alebo calamadu a zarucene to nebudes mat suche:)
jancinkin
Idem nato v nedelu,ale s polovice dávam zeleninu,hocakú a sú fasa..
modrykamen
Karé je možné spracovať na tisíc spôsobov, ale proti gustu žiaden dišputát. Tiež si myslím, že je to recept na mletý rezeň. Podstatou fašírky je mastnejšie mäso, prípadne orezky, odľachčené žemľou. Vo vyprážaných jedlách sa vyhýbam vegete.
jozka2
a ja si do neho pridam este str.cesnaku a na drobno posekanu petrzl.vnat a necham odstat jooooj to je dobrota, ale musi byt zem.pyreee ako priloha.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia