Parádne dolky, lievance fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 1. marca 2011

Ďalší sladký recept pre moje =^..^= =^..^=

4-5
porcie

Suroviny

200 g
200 g
1 PL
2
2
5 dcl
1/3 kocky
 štipka
2 PL
1 ks
1




Postup

  1. 1

    V teplom mlieku rozmrvíme droždie, trošku cukru a necháme vykysnúť. Všetko spolu zmiešame a pridáme kvások a sneh. Cesto musí byť polotekuté necháme vykysnúť cca pol hodiny a opekáme z oboch strán. Podávame spojené lekvárom na to vymiešanú kyslú smotanu s vanilkovým cukrom. A potom polejeme rozpusteným mrazeným ovocím zmiešaným s cukrom.

  2. 2

    pripravíme cesto, ktoré necháme pol hodiny kysnúť

    Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pečieme lievance z oboch strán

    Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pečieme lievance z oboch strán

    Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    mrazené ovocie s cukrom na miernom ohni necháme roztopiť ( nie variť)

    Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tati2008
Robim presne navlas rovnake,len tam ide 1PL oleja(apod.).Hladku muku mozte nahradit celozr.m.,do cesta dat aj struh.jablcka alebo ine ovocie,z tohto mnozstva je vela lievancov.Robim ich velmi rada.
alexdidi
Pekné lievance, a so smotanou a ovocím, mňamka....tuším zajtra urobím aj ja....
bejaja
pekné a pekne si to nafotila a určite aj chutné....
evanaaa
Dobré sú aj s nastrúhanými jabĺčkami v ceste. Stou ovocnou omáčkou je to pochúťka.
janger
Velmi pekne vyzeraju a iste aj chutia! Len rozmyslam, co je to v tom tvojom uvode =^..^= ? :-))))
jarunka
Zrovna dnes som ich robila. Moje neboli take paradne ako tvje. :-)
mariaklara
Tak a robila som ich s malou úpravou, boli veľmi chutné. Matavarecha, ak mi dovolíš, mohla by som dať tie moje do pľacu? Ak budú zverejnené a nebudeš súhlasiť, tak ich potom vymažem. Dám ich asi cez víkend, lebo teraz nestíham.
danielas
Uz aj ja ich mam za sebou.Vynikajuuce.Nemali chybicky.Diky za skvely receptik,si naozaj sikulka
macusa
mnaaaaaam su neskutocne dobre
prave mam spraveny "hurger" s karamelizovanymi jablkami
take makkucke! odporucam!
gabculka
Práve som ich dojedla, sú výborné. Ja som doteraz robievala lievance len od oka, ale odteraz už len podľa tvojho receptu.
brooklynka
miesto mlieka som použila smotanu na varenie,takú tú 10%........niečo vynikajúce, a ku kyslej smotane som primiešala aj tvaroh....proste bomba mňamka...vrelo odporúčam :-)
elysa
no veruže sú parádne:), dnes som aj ja osladila život svojim deťom týmito dolkami, trošku som nahradila časť múky mletými ovsennými vločkami a celozrnnou múkou, plnila som brusnicovým džemom, a prelievala ochutenu kyslou smotanou a brusnicovým kompótom, mňam....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia