
Cuketové placky so syrom
Prebieha sezóna cukety, tieto chrumkavé placky k sýtej polievke môžu byť na obed či skorú večeru....

Medové kuracie stehná
Hydinové mäso je možné pripraviť rôzne. So zeleninou, s ovocím, ale aj s rôznym korením....

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...

Rybička v hranolčekovom hniezdočku
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú veľmi obľúbené pre svoju časovú nenáročnosť....

Krúpové fašírky s mangoldom
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré....

Bravčové na skaramelizovanej cibuli
Chuťovka a navyše jednoduchá a rýchla. Dielo vzniklo čistou náhodou....

Kuracie stehná s rozmarínovými knedľami
Všetko v jednom pekáči. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že toto jedlo je časovo náročné, nie je to úplne tak....

Perkelt k fazuľkovému prívarku
Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou....

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Jednoduché parené buchty
Toto je jednoduchý recept na parené buchty pre oteckov, keď nie sú mamy doma a obchod...

Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá
Moja milovaná dcérka Angie (52) i moja prevzácna „prišahaná“ (77) rukou i hlavou spoločnou, pri varení razia motto: „Čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a maximálne 7 surovín“....

Mangoldový koláč
Mangold je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Pestujem ho na záhrade už dlhé roky....

Jogurtové halušky s makom
Výborný sladký obed hotový za 30 minút. Poteší všetky deti a hlavne maminky svojou jednoduchou prípravou....

Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na dlhé pláty a trochu vyklepeme. Vložíme ich do misky...

Nepečená maková žemľovka
Recept na túto výbornú letnú, ale nielen letnú, pochúťku som našla v knihe "2000 receptů české a zahraniční kuchyně"....

Kuracie na ľadovom šaláte
Teším sa na každý recept s nepreverenou technológiou prípravy a s novým chuťovým obohatením....

Šampiňónový guláš
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

Čerešňový nákyp
Čerešne sú jedným z prvých druhov ovocia u nás. Sú vhodné nielen na koláče, ale...

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Pohánkové palacinky
Palacinky sú obľúbenou pochúťkou. Čo tak spojiť príjemné s užitočným a urobiť palacinky z pohánkovej múky?

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

Rizoto s pórom
Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov....