Foto: veronika1984
Pred 2 rokmi som od sestry dostala parovar a netušila som načo ho použiť. To bol asi dôvod, prečo skončil odložený v skrini. Asi Zobraziť celý popisPred 2 rokmi som od sestry dostala parovar a netušila som načo ho použiť. To bol asi dôvod, prečo skončil odložený v skrini. Asi pred týždňom som ho vytiahla, lebo som sa dočítala, že sa v ňom dá šikovne pripraviť ryža (som antitalent na robenie ryže) a tak som to skúsila ... a dopadlo to skvele a už mám za sebou aj domácu knedľu a dnes som robila toto rizoto. Recept je určený hlavne na inšpiráciu a dúfam, že začnú pribúdať nové zaujímavé recepty pre parovar.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na masle.
-
2
Ryžu prepláchneme vodou, vložíme do misy parovaru určenej na varenie ryže, pridáme mrazenú zeleninu (ja som dala kukuricu a hrášok, ktoré som tiež prepláchla vodou, aby sa zrnká oddelili) a zalejeme vývarom. Ryža sa podľa návodu varí v pomere 200 g ryže a 300 ml vody, preto som pridala viac vývaru, aby to bolo "rizotovejšie" :)
-
3
Pridáme opečené kuracie prsia.
-
4
Zapneme parovar a paríme v režime "ryža" (dĺžka parenia 42 minút). Občas premiešame. Pozor na paru!
-
5
Hotovo :) Dobrú chuť!
na Vareche je veľa dobrých receptov robených v parnom hrnci
varecha.pravda.sk/recepty/sposob-pripravy/na-pare/...