ďalší recept od mojej kmotry.
Suroviny
| 1500-2000 g, alebo pliecko |
|
|
|
|
|
|
|
| 60 g |
|
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| 40 g |
|
| 3 zrnká |
|
| 3 zrnká |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 cm |
|
| 1 ks |
|
| 1/4 l |
|
| 20 g, |
|
| alebo: | |
| 4 Pl |
|
| 1 kocká |
|
| 2 Pl |
|
| 20 g |
|
| 1 cm |
|
Postup
-
1
Baraní chrbát alebo pliecko zbavíme kože a loja.Mäso osolíme,okoreníme a prešpikujeme na rezančeky nakrájanou slaninou.Na zvyšok nakrajanej slaniny a oleji opražime nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu,pridáme celé korenie,nové korenie,bobkový list,tymian,citrónovú kôru a rajčinu.Na opraženú zeleninu položíme mäso,podlejeme ho vývarom dáme piecť.
- 2
Mäkké mäso nakrájame,šťavu zahustíme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali múku,povaríme ju a precedenú nalejeme na mäso,ktoré podávame zahorúca.Chrbát môžeme upraviť aj bez smotany,vtedy šťavu zapražíme múkou,zalejeme vývarom,citrónovou šťavou a bielim vínom,pridáme trocha cukru a citrónovú kôru,šťavu povaríme a precedenú nalejeme na mäso.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu