Baraní chrbat na spôsob diviny

peter64 - fotkapeter64, 2. marca 2011

ďalší recept od mojej kmotry.

Suroviny

1500-2000 g, alebo pliecko
60 g
120 g
120 g
40 g
3 zrnká
3 zrnká
 2 cm
1 ks
1/4 l
20 g,
alebo:
4 Pl
1 kocká
2 Pl
20 g
 1 cm




Postup

  1. 1

    Baraní chrbát alebo pliecko zbavíme kože a loja.Mäso osolíme,okoreníme a prešpikujeme na rezančeky nakrájanou slaninou.Na zvyšok nakrajanej slaniny a oleji opražime nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu,pridáme celé korenie,nové korenie,bobkový list,tymian,citrónovú kôru a rajčinu.Na opraženú zeleninu položíme mäso,podlejeme ho vývarom dáme piecť.

  2. 2

    Mäkké mäso nakrájame,šťavu zahustíme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali múku,povaríme ju a precedenú nalejeme na mäso,ktoré podávame zahorúca.Chrbát môžeme upraviť aj bez smotany,vtedy šťavu zapražíme múkou,zalejeme vývarom,citrónovou šťavou a bielim vínom,pridáme trocha cukru a citrónovú kôru,šťavu povaríme a precedenú nalejeme na mäso.

Diskusia k receptu

dorisa
Dobrý recept,len, ako sa k baranine dostať.
remcula
No, právě, ta beranina-skopové, je vidět málo a pokud ano, tak za hříšné peníze a dva by se z toho nenajedli..
modrykamen
Vidím, že máš rád ako ja, všetko na divoko. Šťavu poprášim hladkou múkou a trochu popražím,potom môžem vliať smotanu, nezrazí sa. Skús miesto citrónu horčicu. Najskôr mäso opražím, potom podusím a nakoniec pečiem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia