Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova

pusta - fotkapusta, 1. marca 2011
Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Foto: pusta

Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a neopakovateľná.

4
porcie
70 minút
príprava
60 minút
na 170/200 °C

Suroviny

1000 g, aj s kosťou
podľa chuti
podľa chuti
600 g
3 PL
podľa chuti
1 ks
p.p




Postup

  1. 1

    Do pekáča vložíme kosti s väčším obsahom mäsa, použijeme mastnejšie a väčšie, hrubšie kusy mäsa z orezu ako napr. pliecko, krkovička atd. Mäso riadne nasolíme, nacesnakujeme, pridáme masť, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom alebo druhým pekáčom a dáme piecť do trúby.

  2. 2

    Pečieme v trúbe predohriatej na 170 stupňov asi 45 minút prikryté, za častého prelievania vypečenou šťavou a podlievania vodou. Posledných 20 minút zvýšime teplotu na 200 stupňov a pečieme odkryté do červena. Očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, na hrubo pretlačíme a omastíme na drobno pokrájanou cibuľou, predtým opraženou na masti s pridaním rasce.

  3. 3

    Na taniere dáme porciu upečeného mäsa s pretláčanými zemiakmi s cibuľou a rascou, servírujeme s kyslou uhorkou, čalamádou, kyslou kapustou a baraními rohmi. Dobre chutí aj s krajcom domáceho chleba.

Diskusia k receptu

peter64
Zabíjačkové špeciality zbožňujem a pridávam do svojej KK
jarunka
Ano toto presne sme jedavali na obed na zabijackach, ale ta chut sa da dosiahnut len z toho najcerstvejsieho masicka.
bzuky
Nepoznám lepšie mäso ako čerstvé zabijačkové tak ako si napísala. Lebo to isté mäso o dva dni upečené je už celkom iné.
pusta
jarunka, bzuky - presne ako ste napísali, dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia