Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami
Foto: pusta
Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké, pretože tou návštevou nebol nik iný ako profesionálny Zobraziť celý popisNedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké, pretože tou návštevou nebol nik iný ako profesionálny kuchár, ktorý pochodil svet a ja iba obyčajný amatér, ale nakoniec to všetko dobre dopadlo a dokonca si odo mňa vypýtal tento skvelý recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g, z pliecka pokrájané na väčšie kocky |
|
350 g |
|
100 g, pokrájaná na tenké plátky |
|
1 veľká hrsť, sušené |
|
2 PL, - použila som kompot |
|
300 ml, kvalitné |
|
2 malé vetvičky, čerstvý - lístky |
|
1-2 PL |
|
12 plátkov, - tenké plátky na dekoráciu |
|
p.p na dekoráciu, (čerstvé alebo kompót) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do suchého hrnca som dala na dno tenké plátky slaniny /lepšie sa krája slanina, ak ju dáme na chvíľu do mrazničky/ a na malom plameni som ju nechala čo najviac rozpustiť, nespáliť! a potom som ju vybrala. Na vypečenom tuku som orestovala cibuľu, pridala som tymián, cukor, čučoriedky, červené víno a priviedla do varu. Do vriaceho vína som pridala kocky jelenieho pliecka, osolila, okorenila mletým čiernym korením a prikryté dusila na strednom plameni za občasného podliatia horúcou vodou.
- 2
K polomäkkému mäsu som pridala dubáky aj s vodou, v ktorej boli predtým namočené asi 1 hodinu a dodusila som, až bolo mäso mäkké, šťavy nemá byť veľa..
- 3
Podávala som dekorované lievikmi z pomaranča, ktoré som naplnila čučoriedkami a ako prílohu som použila dodolle s opečenou cibuľkou na bravčovej masti - recept dodám. Nad o v názve prílohy majú byť horizontálne dve bodky, môj pc toto písmenko nemá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu