Slaný cuketový koláč alebo mafiny
Tento recept som dostala od sesternici z Moravy. U nich sa jedáva teplý so zemiakmi...
Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke
Som naozaj hrdý a pyšný na pôvodné slovenské výrobky. Nezanudnem sa pochváliť ich jedinečnosťou a...
Fazuľová polievka, môj variant nežnej podľa Paľka
Jedna z mojich najobľúbenejších a najviac propagovaných aj tu, ďaleko! Autor pôvodného rcp, Paľko Mikulík,...
Bábovka vo forme mojej mamy
Upiekla som bábovku vo forme, ktorú mám od mojej mamy. Tá forma má už...
Kvasená zelenina podľa starého bulharského receptu
Pretože teraz je tá správna sezóna na prípravu zeleninových dobrôt na zimu, ponúkam tento recept všetkým...
Pórkovo-šunkový šalát
Robila som podla receptu belgickeho televizneho kuchara. Chutny salat, ktory u nas iste nebol posledny...
Zemiakové klobásky
Tento recept som našla na nete už dávnejšie, dnes som sa rozhodla že ho vyskúšam...
Lekvár do jogurtu
Robievam domáci jogurt, ale samotný mi nechutí, preto vymýšľam rôzne ovocné hmoty na ochutenie, ...
Viktória rezy
Včera som piekla pre návštevu 2 druhý výborných zákuskov. prvé: Francúzske rezy, ktoré tu už...
Hroznová šťava
Dnes som nejaká šikovná a robím si zásoby na zimu, ako medveď. Dozrieva hrozno, ...
Vynikajúci cestovinový šalát
Mlieko použijeme aby šalát bol trocha riedši a chutnejší. Podľa chuti môžeme ešte pridať papriku alebo...
Huby na zimu
Na juhu nemáme žiaľ teraz žiadne lesné huby, aj keď nám napršalo a je pomerne teplo,...
Vysmážaný pečeňovec dubový
... ešte včera mne neznámá huba dnes naplnila moje brucho ......
Medový biskupský chlebíček
Pôvodný recept na nedovú piškótu z veľmi starého časopisu som si upravila na biskupský chlebíček.
Gazdinkino tajomstvo
Dnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami...
Nevyschýňajúce rožky
Už dávnejšie som kdesi videla recept na pečivo s majonézou. Vtedy som tomu nevenovala pozornosť, ...
Jablkové rezance s makom - raw
veľmi chutná náhrada klasických rezancov s makom, popritom oveľa zdravšia :)
Bábovka s makovou plnkou
Vyšľaháme žltky s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, mlieko, rum a nakoniec...
Hruškový krémový koláč s brusnicovou mrveničkou
Komerčný recept<br><br> Náročnosť: stredná<br> Doba prípravy: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 45 minút<br> asi 20 kusov<br>
Raw rizotto s dubákmi
živá strava je pre mňa obrovskou zábavou, rada trávim čas v kuchyni a experimentujem. Ani...
Cukinovo-zemiakový prívarok
Nakoľko moji chlapi nemajú radi "dzinovicu" - ako sa hovorí u nás v Trnave (dzina=tekvica), ale...
Cícerová minestrone plná zdravia
Tento recept som odkukala od mojej svokry a odvtedy ho pripravujem pravidelne. Je to vydatna polievka...
Guláš z húb a paprík
Huby očistíme a nakrájame. Cibuľu tiež a speníme ju na rozpálenom oleji. Pridáme huby a krátko...
Hovädzie na divoko
Úprimne, netuším aký je rozdiel medzi sviečkovou a touto divočinou. Mamina to vždy volala "na...
Dukátové buchtičky trochu inak
Možno už niektoré z vás poznajú a takto ako ja robievajú, ale keďže som tu taký...
Placky z patizónu, brokolice a syra
Dnes som chcela robiť patizón so syrom, no z nepochopiteľného dôvodu mám okrem chutných patizónov aj...
Slivkový koláč s bielym makom
Tento recept sa už dávnejšie objavil na mojom blogu a doma sa teší veľkému úspechu. Jednoducho...
Hubový veniec s hruškami
Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>
Ghee - prepustené maslo
Prepustené maslo sa dá používať rovnako, ako napríklad bravčová masť, olej, dá sa použiť...
Krém z tekvice Hokkaido s čipsami z parmskej šunky
Tekvica Hokkaido ku nám prišla z Japonska, z ostrova Hokkaido. Mne osobne veľmi vyhovuje jej...