Foto: jenni
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 bal. |
|
podľa chuti |
|
1 ks (menšia) |
|
1 ks |
|
1 ks (menší) |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
140 g |
|
2 ks (stredne veľké) |
|
1 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky. K cibuli pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a orestujeme. Zeleninu trochu osolíme a pridáme bujón spolu s bobkovým listom. Zmes podlejeme trochou vody a dusíme, kým nezmäkne.
- 2
Sójový granulát zalejeme vriacou vodou a necháme vodu nasiaknuť. Paradajky si narežeme, vločíme do nádoby a zalejeme vriacou vodou. Približne po 1-2 minútach vodu zlejeme a prelejeme ich studenou vodou. Ošúpeme kožu a nakrájame na malé kúsky. Granulát pridáme k zelenine spolu s údeným tofu, ktoré rozmrvíme prstami. Pridáme paradajkové pyré a paradajky a spolu všetko ešte podusíme.
- 3
Ochutíme čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, pridáme štipku chilli, bazalku a oregano. Pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale suhlasim s @afatagou , ze toto nazvat bolonskou omackou je odvazne :-)
Podotykam, ze toto nie je kritika!