Bolonská omáčka na cestoviny (vegan)

jenni - fotkajenni, 3. februára 2014
Bolonská omáčka na cestoviny (vegan)
Foto: jenni
2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 bal.
podľa chuti
1 ks (menšia)
1 ks
1 ks (menší)
1/2 kocky
1 ks
140 g
2 ks (stredne veľké)
1 ks
štipka
štipka
štipka
štipka
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky. K cibuli pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a orestujeme. Zeleninu trochu osolíme a pridáme bujón spolu s bobkovým listom. Zmes podlejeme trochou vody a dusíme, kým nezmäkne.

  2. 2

    Sójový granulát zalejeme vriacou vodou a necháme vodu nasiaknuť. Paradajky si narežeme, vločíme do nádoby a zalejeme vriacou vodou. Približne po 1-2 minútach vodu zlejeme a prelejeme ich studenou vodou. Ošúpeme kožu a nakrájame na malé kúsky. Granulát pridáme k zelenine spolu s údeným tofu, ktoré rozmrvíme prstami. Pridáme paradajkové pyré a paradajky a spolu všetko ešte podusíme.

  3. 3

    Ochutíme čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, pridáme štipku chilli, bazalku a oregano. Pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.

Diskusia k receptu

martinis
Toto sa mi mimoriadne páči, poctivá, zdravá, rýchla bolonská omáčka, pekne spracovaný recept. Všetko čo si použila mám rád, toto vyzerá na veľmi chutný recept, rád ho vyskúšam :-))
slonikvzoo
Musi to byt urcite zdrave...Moze to byt aj dobre, preco nie...
Ale suhlasim s @afatagou , ze toto nazvat bolonskou omackou je odvazne :-)
Podotykam, ze toto nie je kritika!
andiss
Mnaaam :-)) tip na zajtrajsi obedik, dakujem :-)
jenni
asi je to prekvapivé, ale vtip to zaručene nebol, bujón bez glutamanu existuje, stačí hľadať, no pochybujem, že v bežnej predajni ho kúpite, skôr bio obchody a zdravé výživy.
jujoska
veru bude mylit tento nazov pri vyhladavani bolonskych cestovin. Hadam by bolo lepsie napisat tofu na sposob Bolognese, resp. nieco podobne, takto by vyhladal aj podla tofu...
jenni
po včerajších komentároch som pripísala k názvu "vegan". recept som však už pri pridávaní označila ako vegetariánsky a vegánsky. teraz už pri názve môže každý vytušiť, o aký recept ide a nemá to koho mýliť. myslím si, že je to viac než jasné a nevidím tu žiadny problém, ale kto chce ten si ten problém nájde a iný si bude hľadať recept na bolonské cestoviny ďalej :) stačilo si pozrieť kategórie :)
jumbo
Recept je celkom dobry ale to v ziadnom pripade nie je omacka. ked sa na to lepsie pozries je to velmi suche, ziadny lesk ziadna stava nieco tomu chyba. sory
1x elef
kaatka
Včera večer som pripravila, vsetkym velmi chutilo :-) ...budem určitě robievat. Jediné co mi vadilo, ze som dala 3/4 tofu. Udene nemusím, tak nabuduce max 1/2 :-)
kaatka
Včera večer som pripravila, vsetkym velmi chutilo :-) ...budem určitě robievat. Jediné co mi vadilo, ze som dala 3/4 tofu. Udene nemusím, tak nabuduce max 1/2 :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia