Zamatové muffiny fotorecept

flavia - fotkaflavia, 3. februára 2014 16:24
Ďalšie recepty »
Zamatové muffiny (fotorecept)Foto: flavia

V jedenej s tortových relácií ma zaujal korpus Red velvet, ktorý si všetci vyberali. Podľa jedného takého receptu z internetu som pripravila mafiny - ale bez červeného farbiva. Neváhajte vyskúšať- za pol, hodinu máte na stole výborné kakaové koláčiky chutné aj s ovocím či šľahačkou.

12
porcií
15 min
príprava
15 min
na 200 °C

Suroviny

250 g
200 g
2 ks
2 PL
1 čl
1 čl
1 PL
1 bal.
štipka
250 ml
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    V miske najprv zmiešame zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme dve celé vajíčka.

    Zamatové muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhej miske zmiešame múku, soľ a kakao.

    Zamatové muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky s maslom pridáme polovicu sypkej hmoty a pol šálky acidka. Vymiešame hustejšie cesto. V inej miske potom zmiešame ocot so sódou BB a rýchlo k cestu primiešame, ako nakoniec aj zmyšok acidka a múky s kakaom.

    Zamatové muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové cesto som povlievala do mafinového plechu a kým som upratala kuchyňu boli upečené ;)

    Zamatové muffiny (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist