Foto: flavia
V jedenej s tortových relácií ma zaujal korpus Red velvet, ktorý si všetci vyberali. Podľa jedného takého receptu z internetu som pripravila mafiny - Zobraziť celý popisV jedenej s tortových relácií ma zaujal korpus Red velvet, ktorý si všetci vyberali. Podľa jedného takého receptu z internetu som pripravila mafiny - ale bez červeného farbiva. Neváhajte vyskúšať- za pol, hodinu máte na stole výborné kakaové koláčiky chutné aj s ovocím či šľahačkou.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V miske najprv zmiešame zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme dve celé vajíčka.
-
2
V druhej miske zmiešame múku, soľ a kakao.
-
3
Do misky s maslom pridáme polovicu sypkej hmoty a pol šálky acidka. Vymiešame hustejšie cesto. V inej miske potom zmiešame ocot so sódou BB a rýchlo k cestu primiešame, ako nakoniec aj zmyšok acidka a múky s kakaom.
-
4
Hotové cesto som povlievala do mafinového plechu a kým som upratala kuchyňu boli upečené ;)
Diskusia k receptu