Tento chlebík nepečiem často, lebo ja a moji traja chalani by sme mali po sto kíl, nedá sa mu odolať.
75 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme všupke, necháme vychladnúť a pretlačíme.
- 2
Všetky suroviny dáme do misky, a 10 minút všetko mixujeme. Necháme 5 min. postáť a vyklopíme na silno pomúčenú dosku.
- 3
Preložíme postupne všetky 4 okraje. Necháme 15 min. kysnúť, opakujeme ešte raz.
- 4
Potom cesto zrolujeme na bochník a dáme na pomastený a múkou vysypaný pekáč.
- 5
Necháme ešte 1/2 hodinu kysnúť.
- 6
Dáme do rúry a pečieme na 240 stupňov 40 min., potom na 120 stupňov 40 min.
- 7
Vyklopíme a potrieme slanou vodou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu