Zemiakový chlieb

snehulka - bez fotkysnehulka, 3. februára 2014

Tento chlebík nepečiem často, lebo ja a moji traja chalani by sme mali po sto kíl, nedá sa mu odolať.

75 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
6 dcl
1 ks
3 ČL
1 ČL
3 ČL
1 kg




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme všupke, necháme vychladnúť a pretlačíme.

  2. 2

    Všetky suroviny dáme do misky, a 10 minút všetko mixujeme. Necháme 5 min. postáť a vyklopíme na silno pomúčenú dosku.

  3. 3

    Preložíme postupne všetky 4 okraje. Necháme 15 min. kysnúť, opakujeme ešte raz.

  4. 4

    Potom cesto zrolujeme na bochník a dáme na pomastený a múkou vysypaný pekáč.

  5. 5

    Necháme ešte 1/2 hodinu kysnúť.

  6. 6

    Dáme do rúry a pečieme na 240 stupňov 40 min., potom na 120 stupňov 40 min.

  7. 7

    Vyklopíme a potrieme slanou vodou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia