Foto: hviezdicka11
Recept mám z kuchárskej knižky. Sú to najlepšie palacinky aké som kedy jedla. Robievala mi ich mama, teraz ich už zväčša robím ja:) Recept Zobraziť celý popisRecept mám z kuchárskej knižky. Sú to najlepšie palacinky aké som kedy jedla. Robievala mi ich mama, teraz ich už zväčša robím ja:) Recept je určený na 20-25 ks palaciniek.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V pôvodnom recepte je dané 1 celé vajce a jedno žĺtko, lenže my vždy dávame 2 celé vajcia a je to chutné:) Zmiešame múku, cukor (dávam kopcové lyžičky, mám rada veľmi sladké), soľ, vajcia a časť mlieka. Vznikne nám kaša.
-
2
Pridáme zvyšné mlieko podľa potreby aby vzniklo riedke cesto. Používam ručný mixér.
-
3
Na panvicu dávam asi pol žufanky, nech sa mi cesto nerozteká, keď ho otáčam na druhú stranu. Asi 45s jedna strana. Palacinky naservírujem s lekvárom, poprípade ovocím a šľahačkou :) Aby sa palacinky nepripaľovali, mlieko musí mať izbovú teplotu. Dobrú chuť:)
ja som zvykla robit z podobneho receptu, ale z poloh.muky a z bielok sneh, a tak som primiesala. Boli trosku ako omeletky,ale stavnate. Potom som to ozivila,ze som tam nastruhala jablko, pridala skoricu a upecene poliala javorovym sirupom, tiez lakocinka :)