Foto: akrim
Tento recept mám z knižky Vaříme zdravě bez cukru od Aleny Mokrej. V originál recepte bol biely jogurt, ja som nahradila mandľovým mliekom. S Zobraziť celý popisTento recept mám z knižky Vaříme zdravě bez cukru od Aleny Mokrej. V originál recepte bol biely jogurt, ja som nahradila mandľovým mliekom. S mojim úpravami sa hodí aj do RAW kuchyne.
porcia
príprava
Suroviny
1 ks stredne veľká |
|
1 ks veľká |
|
1/2 ks na šťavu |
|
1/2 čl alebo iná sójová omáčka |
|
10-30 g |
|
1 šálka |
|
1 pl alebo iný druh kvalitného oleja |
|
podľa potreby |
|
zopár na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si madľové mlieko podľa @Methi.
- 2
Cviklu a mrkvu ošúpeme a na jemno postrúhame (ja som sa ponáhľala a strúhala som na hrubo, ale neodporúčam - na jemno je chuť výraznejšia). Obe poriadne premiešame, osolíme a okyslíme šťavou z 1/2 citróna.
- 3
Pridáme najemno postrúhaný čerstvý chren. Vždy keď robím recept po prvý krát, tak radšej uberiem množstvo surovín, ktoré sa mi nezdajú. Tak to bolo aj s chrenom, bála som sa, že šalát bude príliš pikantný - ale chyba - chrenu som dala málo a potom som musela pridávať, aby bol "cítiť". Mandľové mlieko chuť zjemnilo, naviac chren pomáha tráveniu, takže je veľmi prospešný, preto sa nebojte dať ho toľko koľko zvládzete.
- 4
Ochutíme omáčkou tamari, omastíme kvalitným olejom. Ja som použila olivový olej, ale môžete dať akýkoľvek kvalitný olej (rascový, ľanový...)
- 5
Nakoniec pridáme mandľové mlieko a ešte raz poriadne premiešame. Šalát je najlepšie aspoň na 1/2hodky uložiť do chladničky, aby sa chute poriadne spojili. Podávame s celozrnným chlebom alebo ľanovými krekrami od @Natt. Na tanieri ozdobíme orieškami:-) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu