Cviklový RAW šalát

akrim - fotkaakrim, 3. februára 2014
Cviklový RAW šalát
Foto: akrim

Tento recept mám z knižky Vaříme zdravě bez cukru od Aleny Mokrej. V originál recepte bol biely jogurt, ja som nahradila mandľovým mliekom. S Zobraziť celý popisTento recept mám z knižky Vaříme zdravě bez cukru od Aleny Mokrej. V originál recepte bol biely jogurt, ja som nahradila mandľovým mliekom. S mojim úpravami sa hodí aj do RAW kuchyne.

1-2-3
porcia
10-15 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
1 ks veľká
1/2 ks na šťavu
1/2 čl alebo iná sójová omáčka
10-30 g
1 šálka
1 pl alebo iný druh kvalitného oleja
 podľa potreby
 zopár na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si madľové mlieko podľa @Methi.

  2. 2

    Cviklu a mrkvu ošúpeme a na jemno postrúhame (ja som sa ponáhľala a strúhala som na hrubo, ale neodporúčam - na jemno je chuť výraznejšia). Obe poriadne premiešame, osolíme a okyslíme šťavou z 1/2 citróna.

  3. 3

    Pridáme najemno postrúhaný čerstvý chren. Vždy keď robím recept po prvý krát, tak radšej uberiem množstvo surovín, ktoré sa mi nezdajú. Tak to bolo aj s chrenom, bála som sa, že šalát bude príliš pikantný - ale chyba - chrenu som dala málo a potom som musela pridávať, aby bol "cítiť". Mandľové mlieko chuť zjemnilo, naviac chren pomáha tráveniu, takže je veľmi prospešný, preto sa nebojte dať ho toľko koľko zvládzete.

  4. 4

    Ochutíme omáčkou tamari, omastíme kvalitným olejom. Ja som použila olivový olej, ale môžete dať akýkoľvek kvalitný olej (rascový, ľanový...)

  5. 5

    Nakoniec pridáme mandľové mlieko a ešte raz poriadne premiešame. Šalát je najlepšie aspoň na 1/2hodky uložiť do chladničky, aby sa chute poriadne spojili. Podávame s celozrnným chlebom alebo ľanovými krekrami od @Natt. Na tanieri ozdobíme orieškami:-) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

martinis
Veľmi pekný, jednoduchý recept. Mandľové mlieko vymením za jogurt či cottage. Chren a cvikla sú najlepší kamaráti, to je skvelá kombinácia ;)
gubics
Zdá sa,že je ten recept zaujímavý, vyskúšam.
akrim
Každý podľa svojej chuti a možností:-)) Prajem dobrú chuť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia