Zvolenský švankés
Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 3. februára 2014
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 3. februára 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú hlavu a koleno narežeme po stranách, jazyk, srdce a kožu uvaríme v malom množstve vody úplne do mäkka. Keď bude mäso uvarené, oddelíme mäso od kostí, pokrájame ho na kúsky a vložíme do misy. Bravčová koža sa však melie, aby zmes dobre držala pokope (stuhla).
- 2
Pridáme koreniny – majorán, rascu, korenie čierne, nové korenie mleté a rozotretý cesnak so soľou. Všetko spolu poriadne premiešame, pridáme trocha vývaru z hlavy a znova premiešame.
- 3
Zmesou naplníme tlačenkové vrecúška, uzatvoríme a pomaly hodinu varíme. Vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len ma tak zarazilo Zvolenský švankés z Liptova..