Zeleninová polievka s bylinkami a hubami fotorecept
Foto: elixir
Polievka zo skupiny surovín sa dá uvariť do mnohých podôb a vo výsledku sa vždy chute na lyžici kombinujú trošku inak. Všetky podoby mám Zobraziť celý popisPolievka zo skupiny surovín sa dá uvariť do mnohých podôb a vo výsledku sa vždy chute na lyžici kombinujú trošku inak. Všetky podoby mám rada, a rada ich obmieňam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Polievka: | |
2 ks (stredne veľké) |
|
1 ks (veľká) |
|
1 ks (veľký) |
|
10 ks |
|
2 PL |
|
1 ks (väčšia) |
|
1 ks |
|
1 PL (lístky) |
|
2 ks |
|
|
|
Hubová zmes: | |
3 ks |
|
0,5 hrnček |
|
1 ks (menšia) |
|
1 PL |
|
1 PL (lístky) |
|
|
|
|
|
|
|
Na vrch: | |
0,5 hrnček |
|
Postup
-
1
Prepláchnuté sušené dubáky dáme aspoň pol hodinu vopred máčať. Zeleninu na polievku očistíme a nakrájame na menšie kusy. Na oleji ju 2 minúty popražíme.
-
2
Zalejeme ju vodou tak, aby bola akurát zakrytá, pridáme aj vodu z dubákov, sušený bobkový list a nové korenie, osolíme. Varíme 20 minút pod pokrievkou na strednom plameni.
-
3
Na hubovú zmes na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej dubáky a šampiňóny a oprážame do hneda. Vmiešame lístky petržlenovej vňate, pridáme čierne korenie, soľ a muškátový oriešok.
-
4
Po dovarení polievky z nej vyberieme korenia, rozmixujeme ju do hladka - bude pomerne hustá. Vmiešame do nej majoránové lístky.
-
5
Smotanu vyšľaháme nie úplne do tuha.
-
6
Polievku podávame so smotanou, posypanou hubami, dozdobíme kúskom majoránu.
@ampara čerstvý má výraznejšiu vôňu... so sušeným to určite ide tiež, ale ak sa bude dať, radšej s čerstvým. :)