Foto: akrim
Ďalšia z chutných raw (alebo ak chcete vitariánskych) polievok. Inšpirovala som sa tu: http://www.rawfoodrecipes.com/recipes/raw-cream-of-mushroom-soup.html
porcia
príprava
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme mandľové mlieko. Ja používam tento recept od Methi http://varecha.pravda.sk/recepty/mandlove-mlieko/44767-recept.html
- 2
Do mixéra nalejeme mandľové mlieko, pridáme šampiňóny (množstvo záleží na Vás, ja som dala 4veľké, čo bolo asi 2 hrste nakrájaných), soľ a korenie podľa chuti. Rozmixujeme. Ak sa nám zdá, že je polievka príliš hustá môžeme pridať trochu vody.
- 3
Dochutíme polovicou strúčika cesnaku (ak máte radi, môžete pridať aj viac - mne tá polovica bohato stačila:-)znova premixujeme, aby sa chute spojili, dozdobíme napríklad krájanými šampiňónmi alebo mrkvou, čo má kto rád... A môžeme servírovať. Táto polievka je veľmi sýta, chutná, s výraznou hubovou arómou a naviac určite Vám z nej nebude "ťažko" ako po tepelne upravovaných hubách. Môže sa aj zohriať vo vodnom kúpeli, avšak aby sme nezničili vitamíny a enzýmy maximálne do 42 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Surové šampiňóny sú karcinogénne!!!
Karcinogénna látka v nich sa ničí min. 20 min. varom!