Foto: jewa
Recept som našla na internete tak sa chcem s vami oň podeliť.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kg |
|
Marináda: | |
2 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
Cestíčko: | |
0,75-1 dcl |
|
3 PL |
|
1/3 objemu |
|
1 čl |
|
Obaľovanie: | |
|
|
1/3 objemu |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Kuracie krídelká umyjeme, osušíme. Pripravíme si marinádu zo soli, cesnaku, papriky a mletého čierneho korenia. Koreniny dobre premiešame. Kto chce pikantné môže si pridať mletú chilli papričku. Túto zmes korenia si rozdelíme na 3 tretiny.
- 2
Zoberieme 1/3 pripravenej zmesy korenia a posypeme ňou krídelka, ktoré dobre premiešame vo väčšej mise. Ďalej si pripravíme cestíčko z mlieka, múky kypriaceho prášku do pečiva a 1/3 zmesy korenia. Vznikne nám cestíčko (toto cestíčko by by malo mať konzistenciu približne ako palacinkové). Kypriaci prášok spôsobí pri pečení, že cestíčko bude pekne nadýchané a chrumkavé. Cestíčkom zalejeme okorenené krídelká a dobre premiešame, aby sa všetky krídelká v ňom obalili.
- 3
Teraz si zoberieme mikroténový sáčok, nasypeme doň múku a pridáme 3. tretinu korenia s 1 čl kypriaceho prášku. Pridáme ešte trochu papriky a poriadne premiešame. Krídelká vkladáme po pár kusoch do sáčka a takto postupne obalíme všetky krídelká. Keď ich máme obalené opekáme ich vo fritéze až kým nemajú peknú zlatistú farbu. Takto opečené krídelká nakoniec dáme ešte dopiecť na 15 min. do rúry vyhriatej na 170°C. To spôsobí, že mäso sa bude pekne odeľovať od kosti. Najlepšie je poukladať ich na nejakú mriežku a piecť tak, aby odkvapkali od prebytočného oleja. Krídelká tak budú chrumkavé s nadýchaným cestíčkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Najlepsie je marinovat cez noc.
Ochutite si muku podla vasej chuti a obalite kurcacie kusky v muke a vyprazate v dobre vyhriatom oleji. Najlepsie vyprazat v hlbokej panvici. Kurca vyjde vynikajuco a je chrumkave.
Ja takto vyprazam doma pre moju rodinu, samozrejme iba obcas.