Foto: majka5551
Tento čaj je veľmi účinný pri nachladnutí. Najviac mi pomohol v tehotenstve keď som nemohla žiadne lieky a dokonca ho pije a vždy vyžaduje Zobraziť celý popisTento čaj je veľmi účinný pri nachladnutí. Najviac mi pomohol v tehotenstve keď som nemohla žiadne lieky a dokonca ho pije a vždy vyžaduje môj priateľ keď je chorý. Naučil ma ho robiť môj tatino :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme a nakrájame na väčšie kúsky cibuľu napr: na osminky.
-
2
Necháme zovrieť vodu a vložíme cibuľu.
-
3
Povaríme cca 10 min zložíme zo sporáka. do vývaru hodíme majoránku a zakryjeme pokličkou na cca 10 min.
-
4
Čaj je najúčinnejší horúci s medom. Do pol litrového hrnčeka preceďte čaj a pridajte med podľa chuti.
Naša starká nás ho naučili variť trochu inak. Na suchej panvičke upálili cukor na karamel, zaliali vodou, vložili cibuľu, z ktorej boli odstránené len vrchné šupy a korienky (ako do polievky) a ktorú vopred zospodu narezali hlboko dva razy do kríža. Karamel prekryl chuť cibule a boli ho ochotné piť aj naše deti a vnúčatá, od malička.
Majoránku starká nedávali, ale ja si to dobre zapamätám a budem ju pridávať, aj tá majoránka na kašeľ pomáha.
ale aj čisto majoránkový som robila.
O liečivej sile cibule som čítala,ale niekde píšu - rozložiť cibuľu neošúpanú, inde zas úplne ošúpanú, a tu len skrojené kraje, myslím ale , že tá očistená najviac na seba naberá tie toxíny, nie so šupou.
Zdravím. Aký je pomer surovín receptu Vašej babičky. Ďakujem