Cibuľový čaj fotorecept

majka5551 - fotkamajka5551, 3. februára 2014
Cibuľový čaj (fotorecept)
Foto: majka5551

Tento čaj je veľmi účinný pri nachladnutí. Najviac mi pomohol v tehotenstve keď som nemohla žiadne lieky a dokonca ho pije a vždy vyžaduje Zobraziť celý popisTento čaj je veľmi účinný pri nachladnutí. Najviac mi pomohol v tehotenstve keď som nemohla žiadne lieky a dokonca ho pije a vždy vyžaduje môj priateľ keď je chorý. Naučil ma ho robiť môj tatino :-)

2
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 L
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme a nakrájame na väčšie kúsky cibuľu napr: na osminky.

    Cibuľový čaj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme zovrieť vodu a vložíme cibuľu.

    Cibuľový čaj (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Povaríme cca 10 min zložíme zo sporáka. do vývaru hodíme majoránku a zakryjeme pokličkou na cca 10 min.

    Cibuľový čaj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čaj je najúčinnejší horúci s medom. Do pol litrového hrnčeka preceďte čaj a pridajte med podľa chuti.

Diskusia k receptu

sovka62
Máš pravdu, je naozaj liečivý. Pomáha najmä pri úpornom suchom kašli na začiatku choroby, keď si človek odkašliava každú minútu, priedušnica až páli a nie a nie dokašľať.
Naša starká nás ho naučili variť trochu inak. Na suchej panvičke upálili cukor na karamel, zaliali vodou, vložili cibuľu, z ktorej boli odstránené len vrchné šupy a korienky (ako do polievky) a ktorú vopred zospodu narezali hlboko dva razy do kríža. Karamel prekryl chuť cibule a boli ho ochotné piť aj naše deti a vnúčatá, od malička.
Majoránku starká nedávali, ale ja si to dobre zapamätám a budem ju pridávať, aj tá majoránka na kašeľ pomáha.
methi
Ja davam aj klinceky a kurkumu. O majorane som nevedela, vdaka.
gubics
Keď už sme pri alternatívnej medicíne, tak by som Vám tiež poradila recept s cibuľou. Je všeobecne známe, že cibuľa má silné antiseptické účinky.Rozložte teraz v tomto chrípkovom období na rôzne miesta v byte na tanier 2-3 hlávky cibule, ktorým ste odrezali oba konce. Priam vtiahnu do seba výrusy a baktérie. V období vyčiňania cholery (1711-13)v jedinom dome mesta nikto neochorel na choleru, a to bol dom trhovníčky, ktorá predávala cibuľu na trhu, a celý rok sušila cibuľu na svojej povale.Ďalší príklad je z obdobia španielskej chrípky ktorá mala 40 miliónov obetí. Lekár keď bol na farme kde cibuľu pestovali,vypýtal si od domácej nakrojenú cibuľu, že ju preskúma, a zistil na nej množstvo odumretých vírusov chrípky.Je to veľmi lacný spôsob liečby, nemá vedľašie účinky ako antibiotiká, a je to v prvom rade prevencia. (Keď už ste tú chrípku chytili, dajte si na nočný stolík nakrojené cibule, a rýchle sa uzdravíte.)
1x denide
medovnicek
takýto čajík pripravovala moja sestra, recept si priniesla z detských jasiel, kde pracovala, môžem potvrdiť jeho účinky
tiginko
rovnakým čajom som liečila deti, kým boli malé. Bohužiaľ ako starší mi to už odmietli piť a môj muž to nedá do úst ani náhodou. Majoránka a oregano sú výbornou voľbou pri liečení chorôb horných ciest dýchacích, obe obsahujú fytochemikáliu karvakrol, veľmi účinnú látku na rôzne ochorenia. V súčasnosti sa moji dajú nahovoriť aspoň na užívanie oreganového oleja a zapíjajú ho s bylinkovým čajom s medom. Antibiotikám sa úspešne vyhýbame už dlho...
elysa
aj moje deti liečim týmto zázrakom....
evanaaa
Cibuľový čaj som raz robila dcére, bola malá, nechcela ho piť, zvarila som nakrájanú cibulu s cukrom, asi aj s medom, už sa nepamätám,
ale aj čisto majoránkový som robila.
O liečivej sile cibule som čítala,ale niekde píšu - rozložiť cibuľu neošúpanú, inde zas úplne ošúpanú, a tu len skrojené kraje, myslím ale , že tá očistená najviac na seba naberá tie toxíny, nie so šupou.
ftefan
velmi ma potesylo taketo čaja viskusam mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
janul1k
Práve som si ten cibuľový čaj urobila aj ja , deťom to zabralo okamžite na druhý deň nebolo po kašli ani stopy som zvedavá ako to zaberie mne keď mi tečie z nosa boli ma hlava hrdlo .
jozka79
@sovka62 (3.2.2014 06:46)

Zdravím. Aký je pomer surovín receptu Vašej babičky. Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia