Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...
Jednoduchá pistáciová zmrzlina
Aj keď dávam prednosť čisto ovocným zmrzlinám - mojou najobľúbenejšou komerčnou kopčekovou zmrzlinou je neodolateľné pistáciové pesto...
Voňavá indická nátierka
Kurkume (indický šafrán), teda jej hlavnej zložke - kurkumínu sa pripisuje mnoho pozitívnych účinkov na ľudský...
Levandulové sušenky
Ze všech surovin vypracujeme těsto a zabalíme do folie. Necháme hodinu v lednici odležet.
Bramboráky s anglickou slaninou a křenem
Očištěné bambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu.
Plnená vegie cuketa
Keď máte veľkú cuketu zo záhradky, zbytok ryže, nápad a dopadne to 1...
Bezlepkový Zlatý krémeš Liana
Krémeš ako ho ešte nepoznáte. Jemnučká nadýchaná piškóta a skvelý Zlatý krém so Šľahačkovým potešením.
Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...
Levanduľové sušienky
Levanduľa už pomaly odkvitá ale ešte je čas upiecť výborné levanduľové sušienky.
Skvelé višňovo-škoricové muffiny
Rýchle, jednoduché sladké muffinky so šťavnatými, kyselkavými višňami a škoricovou nôtou :-) Na výlet alebo...
Bezlepkový kakaový závin
Závin z kysnutého cesta bez lepku, mäkučký a jednoduchý pre milovníkov kakaa a čokolády.
Smažené kuřecí kapsy plněné uzeným masem
Kuřecí prsa rozdělíme na 4 díly, uděláme kapsy, osolíme a opepříme a do každé kapsy...
Kuřecí polévka s domácími nudlemi
Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...
Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary
Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...
Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom...
Tvarohové želé tyčinky
Želatínu necháme napučať v mlieku cca 10 minút. Ostatné suroviny, teda tvaroh, práškový, ...
Pomazánka z choriza
Vše rozmixujeme. Podáváme na pečivu a ozdobíme čerstvou zeleninou nebo i kouskem sýra.
Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou
V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme...
Karfiol s cícerom na karí korení
Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, ...
Cesnačka z Uherského Brodu
Tento recept mám od kuchára z Uherského Brodu. Varí túto polievku v jednom motoreste. Je...
Malinový cheesecake
Podrvíme maslové sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno...
Olivová nátierka z tofu
Podľa mňa skvelá a chuťovo výrazná kombinácia. Nátierka ako stvorená na letné pohostenie.
Kuracia pečeň s jablkami a kurkumou
Kombináciu čerstvo mletého čierneho korenia a kurkumy som si Vám dovolil odporúčať už zopár razy. Teraz...
Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi
Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, ...
Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko
Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.
Bryndzová panna cotta
Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala...
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...
Kačacie rillettes z pomalého hrnca
Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať...
Paradajkové krémové risotto
Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, ...
Zelený šalát s farro a opečeným hroznom
Variant chutnej „zelenej” zmesi šalátu, obohatený farrou. Farro (i farro „perlato“) je taliansky názov pre...