Ovocné kocky fotorecept
Šťavnatý koláčik, ktorý poteší aj náročných.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
125 ml vlažná |
|
125 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
250 g (alebo maslo) |
|
180 g |
|
400 ml (16 %) |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
z 1 citróna |
|
2 ks |
|
1-2 bal. (BeBe) |
|
3-4 ks (alebo iné ovocie) |
|
Okrem toho: | |
(na potretie korpusu) |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridáme striedavo olej a vlažnú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, kakaom a vmiešame do žĺtkovej peny. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech (25x35 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 - 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
Kyslú smotanu, vanilinový a kryštálový cukor, vajíčka, nastrúhanú citrónovú kôru a múku dáme do misy a premiešame varechou, aby sa všetko spojilo. Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho asi 15 minút keď je smotana hustejšia. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým krémom.
-
5
Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme a potrieme džemom. Následne potrieme plnkou. Nektárinky umyjeme, osušíme, pokrájame na malé kúsky a rozložíme na plnku.
-
6
Rozložené ovocie zľahka vytlačíme do plnky. Navrch poukladáme kakaové sušienky. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zákusok potrieme čokoládovou polevou. Krájame podľa sušienok na rezy. Dobrú chuť.
Tiež ovocný zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Len sa neboj, ako píšem miešať do zhustnutia. Je taká hustá kaša, ako keď uvaríš puding. Po vychladnutí zatuhne viac spojí sa s maslom. Plnka drží. Pekný víkend.