Ovocné kocky fotorecept
Foto: olinecka
Šťavnatý koláčik, ktorý poteší aj náročných.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
125 ml vlažná |
|
125 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
250 g (alebo maslo) |
|
180 g |
|
400 ml (16 %) |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
z 1 citróna |
|
2 ks |
|
1-2 bal. (BeBe) |
|
3-4 ks (alebo iné ovocie) |
|
Okrem toho: | |
(na potretie korpusu) |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridáme striedavo olej a vlažnú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, kakaom a vmiešame do žĺtkovej peny. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech (25x35 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 - 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
Kyslú smotanu, vanilinový a kryštálový cukor, vajíčka, nastrúhanú citrónovú kôru a múku dáme do misy a premiešame varechou, aby sa všetko spojilo. Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho asi 15 minút keď je smotana hustejšia. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým krémom.
-
5
Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme a potrieme džemom. Následne potrieme plnkou. Nektárinky umyjeme, osušíme, pokrájame na malé kúsky a rozložíme na plnku.
-
6
Rozložené ovocie zľahka vytlačíme do plnky. Navrch poukladáme kakaové sušienky. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zákusok potrieme čokoládovou polevou. Krájame podľa sušienok na rezy. Dobrú chuť.
Len sa neboj, ako píšem miešať do zhustnutia. Je taká hustá kaša, ako keď uvaríš puding. Po vychladnutí zatuhne viac spojí sa s maslom. Plnka drží. Pekný víkend.