Ovocný zákusok
Ovocný zákusok

Ovocné kocky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. augusta 2020
Ovocné kocky (fotorecept)
Foto: olinecka

Šťavnatý koláčik, ktorý poteší aj náročných.

50 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
200 g
125 ml vlažná
125 ml
1 bal.
3 PL
Plnka:
250 g (alebo maslo)
180 g
400 ml (16 %)
1 bal.
2 PL
z 1 citróna
2 ks
1-2 bal. (BeBe)
3-4 ks (alebo iné ovocie)
Okrem toho:
 (na potretie korpusu)




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Ovocné kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridáme striedavo olej a vlažnú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, kakaom a vmiešame do žĺtkovej peny. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech (25x35 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 - 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.

    Ovocné kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na plnku.

    Ovocné kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kyslú smotanu, vanilinový a kryštálový cukor, vajíčka, nastrúhanú citrónovú kôru a múku dáme do misy a premiešame varechou, aby sa všetko spojilo. Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho asi 15 minút keď je smotana hustejšia. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým krémom.

    Ovocné kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme a potrieme džemom. Následne potrieme plnkou. Nektárinky umyjeme, osušíme, pokrájame na malé kúsky a rozložíme na plnku.

    Ovocné kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozložené ovocie zľahka vytlačíme do plnky. Navrch poukladáme kakaové sušienky. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zákusok potrieme čokoládovou polevou. Krájame podľa sušienok na rezy. Dobrú chuť.

    Ovocné kocky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

pivonka
Takéto rezy a mi páčia a hlavne ma zaujíma plnka. Nad parou som zatiaľ šľahala iba vajíčka s cukrom. Čo to spraví s tou kyslou smotanou? Obávam sa, že sa roztopí a krém už nezhustne.
olinecka
@pivonka (1.8.2020 11:23)

Len sa neboj, ako píšem miešať do zhustnutia. Je taká hustá kaša, ako keď uvaríš puding. Po vychladnutí zatuhne viac spojí sa s maslom. Plnka drží. Pekný víkend.
haji
Chutné rezy, pěkný receptík! Na moje nervy by nebylo tento koláčik krájet, máš můj obdiv! Ochutnala bych s radostí, ovocné dobroty miluju, k tomu krém, hmm