Krémová hrášková polievka fotorecept
Foto: paulasisi
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Dáme zovrieť vodu. Následne do nej vhodíme pokrájaný zemiak. Pridáme soľ a korenie.
-
3
Keď je zemiak takmer uvaren, pridáme hrášok. Nie celé množstvo, menšiu časť si odložíme na neskôr.
-
4
Uvarený zemiak s hráškom scedíme a vysypeme do misky. Môžme pridať aj trocha vody z vyvareného hrášku. Pridáme maslo a polku z pripraveného mlieka.
-
5
Ponorným mixérom vymiešame zmes dohľadka.
-
6
Rozmixovanú zmes vylejeme do hrnca a chvíľu povaríme.
-
7
Do hrnčeka si zatiaľ vylejeme smotanu na šlahanie/varenie a zmiešame s múkou. Pridáme do zmesi.
-
8
Polievku varíme. Pridáme kávovú lyžičku vegety a zvyšok mlieka. Ak sa nám polievka zdá stále hustá, môžme pridať mlieko navyše. Taktiež pridáme hrášok, ktorý sme si predtým odložili.
-
9
Keď začne polievka bublať, je hotová a môžme podávať :)
Diskusia k receptu