Toastový chlieb
Toastový chlieb

Celozrnný toastový chlieb

janeg - fotkajaneg, 4. augusta 2020
Celozrnný toastový chlieb
Foto: janeg

Jednoduchý recept na jemný sendvičový chlebík bez vajec alebo laktózy.
Zdroj: pinterest

1 bochník
porcia
110 minút
príprava
40-45 minút
na 170 °C

Suroviny

370 ml teplá
1 bal. (7 g)
80 g
45 g zmäknuté
450-500 g
1/2 PL
Na vymastenie formy:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do teplej vody vysypeme balíček sušeného droždia (7 g) a necháme 5 minút nakysnúť. Osolíme, pridáme med, maslo a premiešame.

  2. 2

    Nasypeme polovicu múky (rátajme zo 450 g), soľ a premiesime. Prisypeme zvyšok múky a miesime asi 10 minút, kým cesto nie je hladké a elastické. Podľa potreby dosypeme zvyšných 50 g múky.

  3. 3

    Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 45 minút. Formu na biskupský chlebík jemne nastriekame olejom a vysypeme múkou. Cesto vyformujeme do bochníka a vložíme do formy. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ďalších 30-45 minút.

  4. 4

    Vložíme do rúry predhriatej na 170 stupňov a pečieme 40-45 minút. Prepečený chlieb by mal zvoniť, keď naň zaklopeme. Upečený zabalíme do utierky a necháme vychladnúť. Nekrájame teplý, rozpadne sa.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Chlieb a pečivo, Pečené, Bezlaktózová diéta

Diskusia k receptu