Celozrnný toastový chlieb
Jednoduchý recept na jemný sendvičový chlebík bez vajec alebo laktózy.
Zdroj: pinterest
porcia
príprava
na 170 °C
Suroviny
370 ml teplá |
|
1 bal. (7 g) |
|
80 g |
|
45 g zmäknuté |
|
450-500 g |
|
1/2 PL |
|
Na vymastenie formy: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do teplej vody vysypeme balíček sušeného droždia (7 g) a necháme 5 minút nakysnúť. Osolíme, pridáme med, maslo a premiešame.
- 2
Nasypeme polovicu múky (rátajme zo 450 g), soľ a premiesime. Prisypeme zvyšok múky a miesime asi 10 minút, kým cesto nie je hladké a elastické. Podľa potreby dosypeme zvyšných 50 g múky.
- 3
Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 45 minút. Formu na biskupský chlebík jemne nastriekame olejom a vysypeme múkou. Cesto vyformujeme do bochníka a vložíme do formy. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ďalších 30-45 minút.
- 4
Vložíme do rúry predhriatej na 170 stupňov a pečieme 40-45 minút. Prepečený chlieb by mal zvoniť, keď naň zaklopeme. Upečený zabalíme do utierky a necháme vychladnúť. Nekrájame teplý, rozpadne sa.
Tiež chlieb:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu