Foto: janeg
Veľmi rýchly koláč, najlepší po dobrom nedeľnom obede. Bez vajec a laktózy.
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
1 téglik |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
Na vrch: | |
|
|
|
|
|
|
mletý |
|
Alebo: | |
|
|
(alebo kakao) |
|
|
|
Na posýpku: | |
100 g |
|
50 g |
|
50 g roztopené |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Namiesto kokosového jogurtu môžete použiť aj obyčajný biely, ale kokosový dodá koláču celkom inú, lepšiu chuť.
- 2
Pre slivkový koláč cesto posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom. Na mak naukladáme slivky prekrojené na polovicu a posypeme škoricovým cukrom. Nakoniec vrch posypeme posýpkou.
- 3
Pre jahodovú verziu na vrch cesta nasypeme Granko alebo kakao, naukladáme prekrojené jahody, môžeme tiež posypať škoricovým cukrom a zasypeme posýpkou. Pečieme na 170 stupňov 20-30 minút, kým cesto nezružovie a nevytiahneme čisté špáradlo.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu