Delikatesná nátierka z foie gras
Foto: siuuu
Kedysi sme bielu kačaciu či husaciu pečeň pripravovali iba tradične - pečením v kačacej či husacej masti. Neskôr ma lákalo
vyskúšať aj iné spôsob Zobraziť celý popisKedysi sme bielu kačaciu či husaciu pečeň pripravovali iba tradične - pečením v kačacej či husacej masti. Neskôr ma lákalo
vyskúšať aj iné spôsob úpravy tejto delikatesy. Ak mám možnosť ju pripraviť, tak najčastejšie ju pripravujem ako minútku s
karamelizovanými jablkami a chrumkavou bagetkou alebo z nej robím túto skvostnú nátierku. Recept som našla na webe. V
originál recepte sa používa tokajské víno, ja som robila aj s porstským a bola rovnako výborná.
Zdroj: internet + vlastné doplnenia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pečeň vložíme vcelku do nádoby vhodnej do rúry, do polovice zalejeme vínom, prikryjeme a nádobu položíme na pekáč s teplou vodou (voda by mala siahať asi do 1/3 nádoby s pečeňou). Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme cca 35 - 40 minút.
- 2
Pečeň je upečená vtedy, ak z nej po vpichnutí nevyteká červená tekutina. Upečenú pečeň pokrájame na menšie kusy, odstránime prípadné žilky, dáme do mixéra, pridáme pár kúskov masla, soľ, korenie a zmixujeme na jemný krém. Podávame s kvapkou džemu na chrumkavej bagetke alebo chlebíku. Nebíčko v ústach.
Tiež nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Foie gras je myslím iba iný názov pre bielu pečienku z kŕmených kačíc či husí ... a je to veru veľká dobrota bez ohľadu na to, ako sa pripravuje ;-)
OK v pohode, ja nemám s podobnými názormi žiadny problém. Ale ak by sme to chceli rozoberať na drobné, potom ani kurence by sme nemohli jesť, ani vajcia mimo domácich chovov, pretože hydina je v mnohých prípadoch chovaná tiež v otrasných podmienkach - nie každý si môže dovoliť chovať alebo kupovať kurence či mäso z chovu na zelenej lúke. V mnohých prípadoch by sa dalo diskutovať aj o podmienkach chovu hovädzieho dobytka a ošípaných. Jednoducho to na tomto svete to je od nepamäti tak zariadené, že niektoré tvory slúžia ako potraviny. Alebo sa musíme všetci stať vegetariánmi. Nemávame to často - my už dávno nechováme - posledné roky sme vždy húsku či kačku alebo len pečienku dostali od známych.
Presne si to vystihla.