Foto: janeg
Ak neviete, čo s prebytočnou ryžou, dá sa veľmi rýchlo zmeniť na chutné a zdravé chrumkanie.
Zdroj: pinterest
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Uvarenú ryžu, olej a soľ dáme do mixéra a mixujeme, kým sa nevytvorí cesto. Na hrnček ryže ide lyžička oleja. Ak máte mäkkú, rozvarenú ryžu, zmes bude lepkavá. V tom prípade si budete musieť ruky máčať vo vode.
- 2
Vystelieme si plech papierom na pečenie a v rukách formujeme malé guľôčky, ktoré na plechu roztlačíme na tenké sušienky. Sušienky by mali byť naozaj tenké, aby sa prepiekli a boli chrumkavé. Hrubé kúsky sa neprepečú dostatočne a budú mať lepkavú chuť ryže.
- 3
Krekry sami o sebe nemajú špecifickú chuť, preto ak chcete, môžete si ich navrchu ešte posoliť, poprípade posypať bylinkami.
- 4
Pečieme na 180 stupňov 20-25 minút, kým nebudú zlaté. (Moje na fotke sú nedopečené, musela som ich dať piecť znova, bohužiaľ nemám fotku hotových). Vychladnuté skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Tiež krekry:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dúfam, že budú chutiť :)
Ja kupujem ryžové krekry v jednom kórejskom obchode za veľké peniaze, veľmi nám chutia. Dúfam, že tvoj recept bude niečo podobné....
Ďakujem za recept.
Tieto by mohli byť skôr podobné ako tie z múky. V každom prípade dúfam, že si pochutíte.