Drobné pečivo z kyslej smotany
Foto: janeg
Rýchle a výborné, možné pripraviť na slano aj sladko.
2 plechy
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo/Ceru, kyslú smotanu a múku rukou vymiesime na cesto, ktoré vyvaľkáme na hrubší plát na jemne pomúčenej doske. Malou formičkou vykrajujeme ľubovoľné tvary, poprípade len nakrájame. Ukladáme tesne vedľa seba (nezlepia sa, ani nenakysnú) na vymastený plech.
- 2
V prípade slanej verzie potrieme vajíčkom, osolíme a posypeme rascou alebo sezamom.
- 3
Pečieme pri 180 stupňoch asi 12 minút. Ak robíme sladkú verziu, po upečení ich obalíme v cukre.
- 4
Moje sú vždy robené z bezlaktózového masla a špaldovej múky, raz som ich dokonca skúsila aj z celozrnnej múky. Aj keď boli chutné, rýchlo stvrdli a nemali svoju špecifickú chuť.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak tu je niekto riadne petty, prechádzať receptami iného a hľadať, čo by vytkol, len aby dokázal, že má pravdu :D :D :D
Ahojík, psala jsem ti v diskusii Co dnes vaříte? Když budeš chtít, nahlédni.
Ten šum okolo múky nemá cenu rozebírat. Je to marné... jak už trefila hřebíček na hlavičku Afi.