Drobné pečivo z kyslej smotany
Rýchle a výborné, možné pripraviť na slano aj sladko.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 téglik |
|
250 g (alebo Cera) |
|
500 g |
|
Na sladko: | |
|
|
Na slano: | |
(na potretie) |
|
|
|
(sezam) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zmäknuté maslo/Ceru, kyslú smotanu a múku rukou vymiesime na cesto, ktoré vyvaľkáme na hrubší plát na jemne pomúčenej doske. Malou formičkou vykrajujeme ľubovoľné tvary, poprípade len nakrájame. Ukladáme tesne vedľa seba (nezlepia sa, ani nenakysnú) na vymastený plech.
- 2
V prípade slanej verzie potrieme vajíčkom, osolíme a posypeme rascou alebo sezamom.
- 3
Pečieme pri 180 stupňoch asi 12 minút. Ak robíme sladkú verziu, po upečení ich obalíme v cukre.
- 4
Moje sú vždy robené z bezlaktózového masla a špaldovej múky, raz som ich dokonca skúsila aj z celozrnnej múky. Aj keď boli chutné, rýchlo stvrdli a nemali svoju špecifickú chuť.
Tiež drobné pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu