Drobné pečivo
Drobné pečivo

Drobné pečivo z kyslej smotany

janeg - fotkajaneg, 4. augusta 2020
Drobné pečivo z kyslej smotany
Foto: janeg

Rýchle a výborné, možné pripraviť na slano aj sladko.

2 plechy
porcie
5 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

1 téglik
250 g (alebo Cera)
500 g
Na sladko:
Na slano:
 (na potretie)
 (sezam)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo/Ceru, kyslú smotanu a múku rukou vymiesime na cesto, ktoré vyvaľkáme na hrubší plát na jemne pomúčenej doske. Malou formičkou vykrajujeme ľubovoľné tvary, poprípade len nakrájame. Ukladáme tesne vedľa seba (nezlepia sa, ani nenakysnú) na vymastený plech.

  2. 2

    V prípade slanej verzie potrieme vajíčkom, osolíme a posypeme rascou alebo sezamom.

  3. 3

    Pečieme pri 180 stupňoch asi 12 minút. Ak robíme sladkú verziu, po upečení ich obalíme v cukre.

  4. 4

    Moje sú vždy robené z bezlaktózového masla a špaldovej múky, raz som ich dokonca skúsila aj z celozrnnej múky. Aj keď boli chutné, rýchlo stvrdli a nemali svoju špecifickú chuť.

    Drobné pečivo z kyslej smotany - obrázok 4

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre