Tvarohové rezy
Foto: potravinarskavyrobaliana
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Piškóta: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
500 g |
|
150 g |
|
2 bal. |
|
3 - 4 PL |
|
Poleva: | |
150 g |
|
100 g |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Piškóta: Žĺtky s cukrom asi 10 minút šľaháme do peny. Primiešame olej, polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva, kakao a nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymasetný a múkou vysypaný hlboký plech. Pečieme 20 minút pri 175 °C.
- 2
Krém: Do hladka vyšľaháme zmäknuté maslo s vanilínovým a práškovým cukrom, pridáme tvaroh a rum. Krém natrieme na upečenú vychladnutú piškótu.
- 3
Poleva: Čokoládu a maslo roztopíme, primiešame mlieko a polevou polejeme koláč. Necháme stuhnúť a podávame.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu