Tvarohové rezy
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| Piškóta: | |
| 6 ks |
|
| 6 PL |
|
| 6 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 500 g |
|
| 150 g |
|
| 2 bal. |
|
| 3 - 4 PL |
|
| Poleva: | |
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Piškóta: Žĺtky s cukrom asi 10 minút šľaháme do peny. Primiešame olej, polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva, kakao a nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymasetný a múkou vysypaný hlboký plech. Pečieme 20 minút pri 175 °C.
- 2
Krém: Do hladka vyšľaháme zmäknuté maslo s vanilínovým a práškovým cukrom, pridáme tvaroh a rum. Krém natrieme na upečenú vychladnutú piškótu.
- 3
Poleva: Čokoládu a maslo roztopíme, primiešame mlieko a polevou polejeme koláč. Necháme stuhnúť a podávame.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu