Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Tvarohové rezy

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 30. júla 2020. Komerčný recept.
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Piškóta:
6 ks
6 PL
6 PL
3 PL
1 bal.
2 PL
Krém:
250 g
500 g
150 g
2 bal.
3 - 4 PL
Poleva:
150 g
100 g
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóta: Žĺtky s cukrom asi 10 minút šľaháme do peny. Primiešame olej, polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva, kakao a nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymasetný a múkou vysypaný hlboký plech. Pečieme 20 minút pri 175 °C.

  2. 2

    Krém: Do hladka vyšľaháme zmäknuté maslo s vanilínovým a práškovým cukrom, pridáme tvaroh a rum. Krém natrieme na upečenú vychladnutú piškótu.

  3. 3

    Poleva: Čokoládu a maslo roztopíme, primiešame mlieko a polevou polejeme koláč. Necháme stuhnúť a podávame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre