Foto: janeg
Chrumkavé cesto z chlebovej múky pripravené takmer bez práce, zasypané ingredienciami podľa vašej chuti = ideálny recept na
večeru.
Zdroj: pinterest
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V teplej vode rozmiešame sušené mlieko a cukor, prisypeme droždie, premiešame a necháme vykysnúť.
- 2
Osolíme, pridáme olivový olej a múku a vymiešame cesto. Bude lepkavé, ale tak to má byť, treba si namáčať ruky. Cesto miesime aj 10 minút, aby bolo elastické.
- 3
Cesto rozotrieme na naolejovaný plech, netreba až úplne ku krajom, nakysne. Prikryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť.
- 4
Vykysnuté cesto potrieme kečupom/omáčkou, nasypeme ingrediencie podľa chuti a dáme piecť na 200 stupňov na asi 20 minút. Dobre sledujeme, rýchlo zhorí.
- 5
Moja pizza obsahovala pikantný kečup posypaný korením na pizzu, pražskú šunku, salámu nitran, anglickú slaninu a bezlaktózový nastrúhaný syr. Pizza je výborná aj na druhý deň :)
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pol 7 gramového, takže 3,5 gramu :)