Šišky- pampúšiky aj plnené
Každý máme svoj obľúbený recept na šišky, ale mne tieto pripomínajú detstvo, pretože takéto nám...
Jablková bomba
Tento recept mám zo svojej písanky, ktorá obsahuje veľa receptov na jablkové koláče, tak...
Plnené zemiaky so sladkou pečenou brokolicou
Zemiaky riadne očistíme, osušíme, popichame vydličkou, potrieme olejom a dame upiect . Ked su mäkke, nechame trochu...
Lekvárové perinky z lístkového cesta
Najlepšia varianta, ked sa vám ohlási návšteva a jediné čo máte doma je lístkové cesto...
Naša obľúbená písmenková tarhoňa
Ak mi dochádza inšpirácia, vždy si spomeniem na túto tarhoňu. Naučila som sa ju od mojej priateľky
Rizoto s kuracinkou a šampiňónmi
Prišla mi výhra z Varechy ... tak som hneď ten krásny hrniec musela vyskúšať :)
Maďarský guláš so slovenskou knedľou
Neviem či Maďarský guláš je naozaj maďarský alebo si ho len tak nazvali Slováci? Keďže sa u...
Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...
Špagety Carbonara
Dnes na obed robím takéto špagety, my ich máme radi len s vajcom a slaninkou a...
Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...
Syrová nátierka s vajciami
Syrová nátierka je vpravo hore, vľavo je falošná treska - nátierka ( podľa mojich receptov )...
Nátierka z krabích tyčiniek
Tento recept mám od mojej kolegyne, je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu.
Kuracia polievka so zelenými rezancami
Toto je jedna z dvoch mojich najobľúbenejších zimných polievok. Prvá je cesnačka a táto kuracia je...
Špenátový koláč
Ak máte radi špenát a neviete, čo s lístkovým cestom, možno vás tento koláč inšpiruje....
Grilovaný rumpsteak s rozmarínovým rizotom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme rozmarín, ryžu a restujeme...
Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...
Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo...
Kakaové rezy
Z múky, cukru, sódy bikarbóny, kakaa, vajec, masla a mlieka vypracovať vláčne...
Príma kapusta...
To je naše obľúbené jedlo, lebo je z jedného pekáča... málo roboty a veľa jedla... :-)))