Foto: ewitka123
Už davno som mala chuť na domacu dalamanku a tak som si ju dnes upiekla. Recept som našla v jednej kucharskej knihe, tak som Zobraziť celý popisUž davno som mala chuť na domacu dalamanku a tak som si ju dnes upiekla. Recept som našla v jednej kucharskej knihe, tak som experimentovala a stalo to naozaj za to :)
Postup
-
1
Do osladeneho vlažneho mlieka rozdrvime kocku kvasnic nechame nakysnuť. Hladka muka, ovsene vločky, soľ a kvasok spolu dobre vypracujeme cesto upozornujem že, cesto je dost tuhe preto je ho lepšie miesiť na doske. Kyslo mi dosť dlho vyše dvoch hodin.
-
2
Vykysnute cesto ešte raz premiesim vytvorim valček a krajam rovnake kusky, ktore potom vytvarujem na pekne žemličky. Prenesiem ich na plech na ktorom je mastny papier a kažu potriem mliekom a posypem sezamom, rascou alebo hrubou soľou podľa chuti. Ostrym nožom prerežem každu dalamanku do križa. Necham ešte podkysnuť 20-30 minut a dam upiecť do rozohriatej rury.
-
3
PIekla som ich na 200 stupnoch 18 minut a tu je vysledok :)
-
4
Natierali sme si na ne maslo a boli suprove :-) tato davka je na 18 kuskov.
od Honestky , piekla som ich uz velakrat ...tvoju budu urcite tiez dobre , uz sa na ne tesim :-)