Dalamánky s ovsenými vločkamifotorecept

ewitka123 - fotkaewitka123, 8. mája 2011
Dalamánky s ovsenými vločkami(fotorecept)
Foto: ewitka123

Už davno som mala chuť na domacu dalamanku a tak som si ju dnes upiekla. Recept som našla v jednej kucharskej knihe, tak som Zobraziť celý popisUž davno som mala chuť na domacu dalamanku a tak som si ju dnes upiekla. Recept som našla v jednej kucharskej knihe, tak som experimentovala a stalo to naozaj za to :)

Suroviny

800 g
300 g
6 dcl vlažne
1 kocka
4 lyžičky
2 lyžičky
na potretie:




Postup

  1. 1

    Do osladeneho vlažneho mlieka rozdrvime kocku kvasnic nechame nakysnuť. Hladka muka, ovsene vločky, soľ a kvasok spolu dobre vypracujeme cesto upozornujem že, cesto je dost tuhe preto je ho lepšie miesiť na doske. Kyslo mi dosť dlho vyše dvoch hodin.

    Dalamánky s ovsenými vločkami(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnute cesto ešte raz premiesim vytvorim valček a krajam rovnake kusky, ktore potom vytvarujem na pekne žemličky. Prenesiem ich na plech na ktorom je mastny papier a kažu potriem mliekom a posypem sezamom, rascou alebo hrubou soľou podľa chuti. Ostrym nožom prerežem každu dalamanku do križa. Necham ešte podkysnuť 20-30 minut a dam upiecť do rozohriatej rury.

    Dalamánky s ovsenými vločkami(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    PIekla som ich na 200 stupnoch 18 minut a tu je vysledok :)

    Dalamánky s ovsenými vločkami(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Natierali sme si na ne maslo a boli suprove :-) tato davka je na 18 kuskov.

    Dalamánky s ovsenými vločkami(fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

valeri
no sú fakt vydarené, tuším budem mať dnes čo robiť :-)), ukladám
betka11
@Ewitka123 máš ich vydarené, chcem sa spýtať nie sú suché,piekla som podobné,chuťovo boli celkom fajn len boli dosť suché,pokazilo by sa niečo keby sa tie vločky namočili?ďakujem
janger
Tak tieto tvoje krasne dalamanky putuju do mojej KK :-)!
ewitka123
namocit vlocky som este neskusala ale mozu sa a suche niesu kym sa mi ich raz nepodarilo trosku pripalit vtedy veru suche trosku boli inak su dobre :)) Mlieko sa dava hlavne k voli peknej farbe oni tak stmavnu a posobia vypecenejsie ... tesi ma @janger ze sa ti dalamanky pacia :)
olinka12
ewitka 123 ja idem už aj miesiť spravím polovičnú dávku lebo sme len dvaja ale už mi slinky tečú chlebíka pečiem len doma v piecke a skúsim dať aj toto kysnúť do piecky. Ukladám do mojej KK aby som nezabudla kde je recept :-(((
olinka12
Vrešky ja som včera dalamánky upiekla cesto sa miesilo v piecke krásne vykyslo a boli veľmi chutné už teraz to bude u nás aspom raz do týždňa upečiem miesto chlebíka ešte raz ewitka 123 ďakujem za skvelý recept.
ewitka123
az dnes som si vsimla ze ste mi kocky pisali olinka12 a marianne69 som velmi rada ze sa vam dalamanky vydarili :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia