Mäsovokarfiolový nákyp

Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 8. mája 2011
Mäsovokarfiolový nákyp
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
500 g
4 ks
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Karfiol rozobraný na drobné ružičky uvaríme v slanej vode.

  2. 2

    Mleté mäso ochutíme soľou a korením, pridáme vajíčka a zmiešame.

  3. 3

    Na vymastený plech rovnomerne uložíme uvarený karfiol, zalejeme pripravenou mäsovou zmesou a dáme zapiecť asi na 20 minút.

  4. 4

    Vyberieme, posypeme strúhaným syrom a dopečieme ešte tak 5–10 minút. Podávame teplé so zemiakovou kašou. Chutné je aj ako studené predjedlo s chlebom.

Diskusia k receptu

njdevil
Doma sme to volali zapekany karfiol, akurat ze mamka to este zalieva so smotanou...a je to chutne aj za studena.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia