Batôžteky s hovädzinou

Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 8. mája 2011
Batôžteky s hovädzinou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1 ks
1 dl
150 g
150 g
1 ks, stredne veľká
100 g




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.

  2. 2

    Pomelieme mäso a dáme ho popražiť na restovanú cibuľu, pridáme korenie a soľ.

  3. 3

    Pripravené mäso po troške dávame na cesto a zlepujeme pirôžky, dlhšie konce pirohov ešte spájame tak, aby vznikli okrúhle batôžky. Tie dáme variť do vriacej osolenej vody, kým zmäknú. Uvarené pirohy podávame s roztopeným maslom.

  4. 4

    Náš tip: Posypte nasekanou pažítkou alebo orestovanou červenou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia