Batôžteky s hovädzinou
Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 8. mája 2011
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 8. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.
- 2
Pomelieme mäso a dáme ho popražiť na restovanú cibuľu, pridáme korenie a soľ.
- 3
Pripravené mäso po troške dávame na cesto a zlepujeme pirôžky, dlhšie konce pirohov ešte spájame tak, aby vznikli okrúhle batôžky. Tie dáme variť do vriacej osolenej vody, kým zmäknú. Uvarené pirohy podávame s roztopeným maslom.
- 4
Náš tip: Posypte nasekanou pažítkou alebo orestovanou červenou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu