Foto: enerrgizer
...s kôprom, cesnakom, olivovým olejom a ešte aj s...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...najskôr som si spravil marinádu na rybky. Nakrájaný cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu som ochutil čerstvým nasekaným kôprom. Kôpor som nemohol 35 rokov ani cítiť, ale teraz dobieham tie stratené roky :-) ...
-
2
...pstruhy som na chrbte narezal, podľa rady super kuchára J.Žideka, potom som ich posolil a marinádou som pstruhy dobre ponatieral. Mal som aj petržlenovú vňať, ktorá už nebola nejak extra reprezentačná, tak som ňou rybkám napchal pupčeky a nechal som ich hodinku, dve, tri odpočívať...
-
3
...mladú cuketu a stonkový zeler som nakrájal. Z jogurtu, olivového oleja, cesnaku, kôpru a soli som spravil ľahký a svieži dip, dal som ho do chladničky, aby sa chute spojili, prepojili a naviazali jedna na druhú :-)
-
4
...rybky som paril asi 20 minút, zeleninu len 5... chcel som ju chrumkavú. Na tanier som dal pstruha, prekvapol som ho olivovým olejom, na zeleninu som dal jogurtový dip, ozdobil som cherry paradajkami a potom už len...dobrú chuť :-)
už dlhšie hľadám rybu Pstruh Potočný (Salmo trutta morpha fario)