Bulharský hovädzí závitok

peter64 - fotkapeter64, 8. mája 2011

ďalší zo svokrinej zbierky

Suroviny

500-900 g
80 g
80 g
100 g
250 g
5 PL
3 ks
0,2 l




Postup

  1. 1

    Očistené hovädzie mäso rozkrojíme na tenký plát,naklepeme.Psypeme sekanou šunkou,krájaným údeným bôčikom a zavinieme veľký závitok.Oviažeme niťou.opečieme zo všetkých strán na oleji.Očistíme koreňovú zeleninu a cibuľky.Zeleninu pokrájame a cibuľku vcelku pridáme k mäsu a dusíme.Občas podlejeme troškou vody.Počas dusenia závitok osolíme okoreníme.Mäkké mäso vyberieme,do výpeku dáme víno a pokrájané rajčiaky a podusíme.zeleninu pretlačíme cez sitko a zamiešame do omáčky,cibuľky necháme celé.Zo závitku ostraníme niť a nakrájame na porcie.Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia