Plnený baklažán
Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 8. mája 2011
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 8. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
2 ks, väčšie |
|
400 g alebo orez |
|
1 ks, stredne veľká |
|
1,5 dl |
|
|
|
|
|
400 g |
|
3 strúčiky |
|
100 g, strúhaný |
|
trochu (alebo ľubovoľného bujónu) |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Baklažány rozrežeme po dlhšej strane a striedky vydlabeme. Spodok každej polovice odrežeme tak, aby vznikla „lodička“. Tú ugrilujeme zo všetkých strán na oleji.
- 2
Pomleté mäso okoreníme, pridáme cesnak a podusíme na cibuli. Takto pripravené mäsko naplníme do každej lodičky a dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.
- 3
Tesne pred dokončením navrch postrúhame syr a zapečieme, z drvených paradajok podusených na oleji (môžeme pridať aj trochu paradajkového pretlaku) a z vývaru urobíme omáčku, ktorú zahustíme múkou a okoreníme. Lodičky poukladáme na omáčku a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu