Rezne z mäsa a zeleniny

Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 8. mája 2011
Rezne z mäsa a zeleniny
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
 pár strúčikov
2 ks
100 g
200 g
100 g
100 g (môžeme nahradiť kalerábom alebo rôznou zeleninou)
200 dl




Postup

  1. 1

    Pomleté mäso zmiešame s nastrúhanou alebo nasekanou sparenou zeleninou, 1 vajíčkom a koreninami, vytvarujeme rezne a obalíme v múke, vajíčku a strúhanke. Vyprážame.

Diskusia k receptu

dogagador
cize co tyzden dal :-), alebo prehlad tyzdna, to robievame asi vsetci....
vcelka
A čo takto k tomu pristúpiť opačne @dogagador ; a vyslovene si nakúpiť to, čo by sme v tom "prehľade týždňaô chceli mať?
evanaaa
No, úplne obyčajný nie, lebo je obohatený o tú zeleninu, tak má asi aj inú chuť. A môžu byť dobré - je to zmena.
dogagador
@vcelka : my sme to doma volali fasirka, mama to robila z cestvych surovin, v skole sme to volali prehlad tyzdna, nemozem si pomoct, vyvolalo to vo mne asociaciu skoly, kedze je to recept sefkuchara hotela Karpatia....tam by som ocakavala nieco mimoriadne, hoci mozno lacne a rychle ide lepsie....
sandratamer
@dogagador , šéfkuchári vždy pripravujú jedlá na vopred určenú tému, tentoraz je to práve mleté mäso. Je to na inšpiráciu, pozri si aj iné recepty od tejto šéfkuchárky, ku koncu týždňa ich tu bude spolu osem.
tothka
@sandratamer je to fajn, mleté mäsá sú dobrá rýchlovka a občas ich využívam. Som zvedavá na novinky.
haston
dobrá inšpirácia. zeleninové rezne či fašírky som už jedol viackrát, ale aj s mletým mäsom - to je novinka pre mňa. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia