Foto: ancicka
Tento medový je jeden z viacerých ktoré pečiem. Zobraziť celý popisTento medový je jeden z viacerých ktoré pečiem. Na medové rezy mám viac receptov,ale tento rez je výborny.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
300 g |
|
3 PL |
|
1 rovna PL |
|
1 čl |
|
700 g |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
Krém: | |
1 ks |
|
250 g |
|
2 ks |
|
6 dl |
|
4 PL |
|
Kakaová poleva: | |
80 g |
|
80 g |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najsamprv som si uvarila salko.Varila som ho 2 hod na miernom ohní. Z mlieka a krémového prášku som uvarila puding.Za občasného miešania ho nechám vychladnúť.
-
2
Maslo vyšlahám do peny,pridám uvarené salko a vychladený puding.Dobré spolu vyšľahám.
-
3
Pripravím si suroviny na cesto.
-
4
Vo väčšom hrnci si rozpustím maslo,med a cukor na miernom ohní.
-
5
Zmiešam 1 lp sody s 1 čl octu a pridám do hrnca.Zamiešam do rozpusteného cukru. Vznikne biela hmota .
-
6
Za stalého miešania pridám vajcia.Odstavím z ohňa.
-
7
Pridám múku a kakao.Zo začiatku je hmota sýpka ,ale postupne sa zhnetie.
-
8
Z misky vysypem na dosku a dohladka vypracujem cesto.Cesto rozdelím na tri časti.
-
9
Ešte teplé cesto vyvaľkám vo veľkosti plechu.Plech je veľký,klasicky.Cesto popichám vidličkou.Pečieme asi 7 min.
-
10
Vymiešanú plnku rozdelím napoly ,natriem platy a tretím platom prykryjem.
-
11
Z úvedených prísad pripravím vo vodnom kúpeli kakaovu polevu.
-
12
Na polevu som nastriekala bielou čokoládou čiary a špáratkom popreťahovala. Po zatuhnúti koláč pokrajame.
Kolac vyzerá velmi dobre .
Ancicka, teraz už nemusíš ani Salko variť, keď je ho dostať už hotové, ušetríš čas a energiu. Tiež by som si netrúfla spraviť to, mama ich robievala často a naučil sa aj brat od nej, možno by som sa aj ja.