Foto: tornadolue
Veľmi jednoduché, rýchle a chutné.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Polkilovú brokolicu si rozoberieme na ružičky, umyjeme a 5 minút varíme v osolenej vode. Vodu zlejeme, brokolicu necháme odkvapkať.
- 2
Na rozpálenú panvicu dáme sezamový olej (nedala som ten tmavý, ale bledý, za studena lisovaný) a repkový olej, do ktorého pridáme trochu podrvenej riadne pálivej chili papričky. Opekáme 2 minúty. Potom pridáme na ďalšie 2 minúty cesnak pokrájaný na drobné kúsky, sójovú omáčku (dala som tamari), cukor a citrónovú šťavu. Nakoniec pridáme brokolicu, dobre premiešame a odstavíme.
- 3
Ja som to zjedla samotné, ale hodila by sa aj ryža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@lucylee vyskúšam aj tvoju bylinkovú verziu, musí byť dobrá. A používam aj slnečnicový aj repkový olej...podľa toho, v akom stave mám práve pleť :( repkový obsahuje omega 3 mastné kyseliny a slnečnicový omega 6, no a tie omega 3 pomáhajú pleti a príliš veľa omega 6 zase zhoršuje zápaly, čiže aj môj ekzém. Človek potrebuje k životu obidva tieto tuky, ale často majú ľudia zlý pomer v neprospech omega 3, ja to kompenzujem repkovým a tekvicovým olejom, niektorí ľudia rybím tukom. Takto som si to naštudovala a dúfam, že to robím správne :)
Ja tekvicový olej užívam ako liek, 2x denne lyžičku oleja, je veľmi chutný. Dá sa požiť aj do šalátov alebo po uvarení do polievky. A omega 3 majú ešte ľanové semiačka.
tu som našla super recept, sprav si bez fety a použi vetvičky rozmarínu :)